Legea e doar pentru fraieri?! JOMA ROMANIA nu a mai depus bilanţul de 4 ani

Firmele din ţara noastră au obligaţia de a depune anual bilanţul (raportările contabile) pentru exerciţiul financiar anterior. Pentru că Registrul Comerţului nu mai are treabă de câţiva ani cu aceaste documente, iar Fiscul are alte griji („să-i îndoaie” pe micii contribuabili/întreprinzători), unele societăţi comerciale tratează cu sictir această obligaţie… un exemplu în acest sens fiind JOMA ROMANIA SRL Tîrgu Mureş (CUI/CIF: 27242138).

JOMA ROMANIA SRL este (sau a fost?!) un fel de reprezentant/distribuitor al mărcii spaniole JOMA şi se laudă (a se citi MINTE) cu „o experienţă de 20 de ani pe piaţa echipamentelor sportive”… în condiţiile în care societatea a fost înfiinţată în august 2010!

Controlată de Teodor Dumitru LUCA, firma mureşeană nu a mai depus bilanţ din 2014 şi nici nu este foarte clar dacă cele 6 magazine care apar pe „site-ul mamă” (AICI) vând prin intermediul JOMA ROMANIA SRL sau al altui comerciant. De exemplu, pagina web jsport.ro se declară „site oficial JOMA al firmei DERBY SPORT SRL” (sediul social în Cugir, CUI/CIF: 36547832).
Chiar dacă echipamentul JOMA se mai vinde sau nu prin JOMA ROMANIA SRL, firma lui Teodor Dumitru LUCA avea obligaţia de a depune bilanţuri anuale sau declaraţii de inactivitate… ceea ce nu a făcut. Iar partea şi mai proastă este că LUCA s-a învăţat aşa… şi alte trei firme din portofoliul acestui individ sunt în neregulă:

  • ESPORT SRL (CUI/CIF: 6668328) – ultimul bilanţ depus în 2010, firmă declarată INACTIVĂ în august 2012
  • EURO EXPO SRL (CUI/CIF: 7492911) – ultimul bilanţ depus în 2014, firmă declarată INACTIVĂ în februarie 2012
  • ELITE SPORT SRL (CUI/CIF: 17829624) – ultimul bilanţ depus în 2015

Conform site-ului joma.ro, care funcţionează şi ca magazin online, JOMA ROMANIA SRL asigură în prezent echipamentul pentru 3 echipe din liga I: CFR Cluj, GAZ METAN Mediaş şi UNIVERSITATEA Craiova. De Naţională nu spune nimic! (sursa foto: facebook.com/JomaSport.ro)

PRECIZARE:
Înainte de publicarea acestui articol, am sesizat AJFP Mureş cu privire la situaţia JOMA ROMÂNIA SRL şi a celorlalte 3 firme din portofoliul lui Teodor Dumitru LUCA.