Legea e pentru fraieri! Consilierul judeţean CĂTĂLIN MOROŞAN(u) nu a trecut în declaraţia de avere compania pe care o deţine… şi nici veniturile soţiei

Prezentat de obicei ca luptător K1, Cătălin MOROŞAN (fără U la final, aşa e numele „din buletin”) este consilier judeţean din 2012 (ales iniţial pe listele PDL, acum a ajuns liberal). Tot în 2012 s-a căsătorit (cu Ana-Maria Georgiana GĂLĂŢANU).

În calitate de „ales al ieşenilor”, Cătălin MOROŞAN (foto) are obligaţia de a depune cel puţin anual declaraţii de avere şi de interese. Probabil pe ideea că el este vedetă TV (în declaraţia de avere din 2016 menţionează „prestări vedetă TV”!), „Moartea din Carpaţi” completează în bătaie de joc aceste documente. Mai exact, mâzgâleşte câteva chestii… şi gata! Să luăm la analizat cea mai recentă declaraţie de avere, cea din iunie 2019 (pentru anul fiscal 2018).

Soţia Ana-Maria Georgiana MOROŞAN (foto) nu este menţionată nicăieri, deşi e obligatoriu ca veniturile realizate de aceasta să fie trecute în declaraţia de avere. Şi e greu de crezut că medicul stomatolog MOROŞAN lucrează pro-bono la cabinetul pe care îl are într-o zonă centrală a Capitalei Moldovei (AICI).

Cătălin MOROŞAN e „atât de domn” încât spune că deţine jumătate dintr-un apartament de 64 mp (în Chiajna, Ilfov) şi jumătate dintr-o casă de 185 mp (în Miroslava, Iaşi), dar nu precizează că celelalte jumătăţi îi aparţin soţiei. Sau poate a cumpărat imobilele împreună cu fratele Claudiu (cel reţinut de DIICOT la un moment dat)?!
CĂTĂLIN MOROŞAN a uitat că are o firmă cu afaceri de aproape un milion de lei

O altă omisiune gravă din declaraţiile de avere şi interese (din 2019) este CĂTĂLIN MOROŞANU PROMOTION SRL Dudu (CUI/CIF: 38618930), firmă care anul trecut, cu un singur angajat, a realizat o cifră de afaceri de 962.293 lei şi un profit net de 98.971 lei.

Această societate ilfoveană a fost înfiinţată în decembrie 2017, sub numele HELP PLANT SRL, de către Cornelia ANTICA. În februarie 2018, este preluată de Titi PĂTRAŞCU (51%) şi Cătălin MOROŞAN (49%), i se schimbă obiectul principal de activitate şi denumirea în CĂTĂLIN MOROŞANU PROMOTION SRL.

În noiembrie 2018, „Moartea din Carpaţi” preia părţile sociale şi funcţia de administrator de la PĂTRAŞCU şi astfel devine unic asociat şi administrator la CĂTĂLIN MOROŞANU PROMOTION SRL. Tot anul trecut, această companie a depus cerere de înregistrare a mărcii DYNAMITE FIGHTING SHOW (detalii AICI).

Pe lângă faptul că omite firma (şi soţia!) din declaraţiile de avere şi de interese, consilierul judeşean Cătălin MOROŞAN s-ar putea să mai aibă o problemă: eu ştiam că politicienii cu funcţie (inclusiv consilierii) nu au voie să facă reclamă unor firme/branduri. Cătălin MOROŞAN apare „îmbrăcat în sigle” ale sponsorilor lui, inclusiv site-uri/case de pariuri. Dacă aşa îi impune viaţa de sportiv, de organizator de evenimente… să renunţe la funcţia de consilier judeţean, că doar nu îl ţin liberalii legat cu lanţul! (sursa foto: facebook.com/CatalinMorosanuOficial)

DOCUMENT ATAŞAT:
CĂTĂLIN MOROŞAN – declaraţie de avere (iunie 2019)