Lichidatorul a dat în judecată FRF pentru palmaresul POLI IAŞI; primul termen real de judecată a fost după un an şi jumătate… iar instanţa a suspendat judecata pentru că niciuna din părţi nu s-a prezentat la proces

FOTBAL CLUB POLITEHNICA IAŞI SA (CUI: 16764020), entitatea juridică prin intermediul căreia şi-a desfăşurat activitatea echipa de fotbal din Iaşi până în urmă cu vreo 9 ani, a intrat în insolvenţă pe 8 noiembrie 2010, iar pe 6 septembrie 2011 a trecut la faliment.

De câţiva ani, lichidatorul judiciar EUROBUSINESS LRJ SPRL Iaşi (Eduard PASCAL) nu face mai nimic, ci doar încearcă să prelungească procedura la nesfârşit, onorariul minim pe care îl încasează fiind de 1.000 lei/lună (+TVA).

Unul dintre subiectele pe care bate monedă de ceva vreme este cel legat de palmaresul echipei. După cum susţine în rapoartele depuse la dosarul de faliment, lichidatorul judiciar a solicitat Federaţiei Române de Fotbal (FRF) „un certificat privind palmaresul echipei FOTBAL CLUB POLITEHNICA IAŞ începând cu anul înfiinţării 1945 până la data desfiinţării din 2010, atât de la jucători profesionişti, cât şi de la juniori”.

Pentru că FRF nu a avut nicio reacţie, EUROBUSINESS LRJ SPRL a acţionat federaţia în instanţă, iar demersul a dus la constituirea Dosarului nr.30337/300/2017 de la Judecătoria Sectorul 2 – Bucureşti, înregistrat pe 22 decembrie 2017.
După 4 luni şi jumătate de la înregistrarea cauzei, pe 4 mai 2018, judecătoria zice că nu e de competenţa ei şi transferă dosarul la Curtea de Apel Bucureşti.

După alte 6 luni, Curtea de Apel constată că nu e treaba ei să judece reclamaţia lui PASCAL, ci a Judecătoriei Sector 2, şi se ajunge la „medierea” Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ICCJ se mişcă destul de repede şi pe 21 februarie 2019 stabileşte definitiv că Judecătoria Sector 2 este instanţa competentă să judece disputa EUROBUSINESS LRJ (POLITEHNICA IAŞI) versus FRF.

Şi astfel, dosarul revine la instanţa iniţială, care programează primul termen real de judecată pe 28 iunie 2019. A trecut doar un an jumătate fără să se întâmple nimic, ce atâta grabă?

Iar pe 28 iunie 2019, a fost pusă cireaşa pe tort: Judecătoria Sector 2 a suspendat judecata cauzei, „pentru lipsa părţilor”. Altfel spus, EUROBUSINESS LRJ şi FRF nu s-au prezentat la termen şi nici nu au precizat în documentele depuse că sunt de acord cu judecarea cauzei în lipsă.

Decizia de suspendare poate fi atacată cu recurs şi, cu puţin noroc, ar putea să fie stabilit un nou termen de judecată până la finalul anului. Dar nici nu mai contează, că ne-am lămurit cât de mare e interesul părţilor pentru rezolvarea problemei cu palmaresul. Sau poate s-a gândit PASCAL că sunt şanse să intre în faliment şi actuala echipă… şi atunci e mai bine să pregătească palmaresul pentru „viitoarea POLI 3”! (sursa foto: mapio.net)

CITIŢI ŞI:
POLITEHNICA IAŞI: Expertul a cerut pentru evaluarea palmaresului şi mărcilor mai mult decât valorează acestea! Care este ISTORICUL ECHIPEI