Lichidatorul judiciar PRIME INSOLV PRACTICE (Ioana Toma) „doarme-n papuci”; tabelul preliminar a fost publicat după Adunarea Creditorilor

catel

Pe 17 noiembrie 2015, SVF CONSTRUCT SRL Bucureşti (CUI: 15104620) a intrat direct în faliment prin procedura simplificată, invocând datorii exigibile ale societăţii de 1.198.090,57 lei către creditori garantaţi şi ordinari, plus 628.057,90 lei – datorii către bugetul de stat (Dosar nr.36681/3/2015). Imediat după Sărbători, lichidatorul judiciar provizoriu PRIME INSOLV PRACTICE SPRL (Ioana TOMA) şi-a dat seama că nu a făcut mai nimic din ceea ce trebuia să facă, aşa că a solicitat prelungirea termenelor procedurii, susţinând că „s-a aflat în imposibilitate de a verifica în mod corespuzător declaraţiile de creanţă, intocmi tabelul preliminar şi convoca adunarea creditorilor”. Nu se precizează ce fel de imposibilitate (fizică, intelectuală, financiară etc.)!

 De voie, de nevoie, Tribunalul Bucureşti a majorat termenele cu 30 de zile. Ioana TOMA nu s-a mai obosit să publice în BPI o notificare prin care să anunţe noile termene, aşa cum ar fi fost normal. Conform deciziei instanţei, noul termen de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe a fost 11 februarie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost convocată pe 15 februarie 2016.

 Lichidatorul judiciar nu a catadicsit să respecte termenul limită impus de instanţă şi a publicat tabelul preliminar al creanţelor pe 16 februarie 2016, la o zi după Adunarea Creditorilor. Încă nu a fost publicat procesul verbal al acestei şedinţe, care ar fi trebuit prorogată, dar probabil s-a desfăşurat… cu deja obişnuita încălcare a art.110-(3) din Legea 85/2014.

 Tabelul preliminar este ceva mai „generos” cu bugetele de stat (faţă de motivarea din cererea introductivă), Fiscul având de recuperat 975.211 lei, sumă care îi conferă dreptul de a ocupa locul I în topul creditorilor. REAL DECO SRL (firmă în reorganizare), cu 481.938,18 lei, şi PROTELCO SA (367.874,10 lei) ocupă următoarele două poziţii, în condiţiile în care lichidatorul a respins creanţa invocată de DECOROM CONSTRUCT SRL, în valoare de 636.616,60 lei. Demn de menţionat este că acest creditor a contestat sentinţa de deschidere a procedurii, dar nici măcar nu a fost stabilit primul termen în Dosarul nr.14537/3/2015 de la Curtea de Apel Bucureşti.

 Per total, datoriile SVF CONSTRUCT SRL se ridică la 2,17 milioane lei, la care s-ar mai putea adăuga 450.000 lei (creanţă sub condiţie, deţinută de FNGCIMM SA), eventual şi suma respinsă, fiind aproape sigură o contestaţie din partea DECOROM CONSTRUCT SRL.

 În condiţiile în care Ioana TOMA nu a considerat că este necesar să publice raportul privind cauzele insolvenţei (nu a publicat convocator pentru Adunarea Creditorilor, vrem şi raport?!), rămâne un semn de întrebare asupra motivului real care l-a determinat pe patronul Simion-Bogdan NICA (50 de ani) să solicite direct falimentul, excluzând orice şansă de redresare. Dar poate acesta este scopul – să rămână un semn de întrebare! (sursa foto: superiorwallpapers.com)

DOCUMENT ATAŞAT:
SVF CONSTRUCT SRL – tabel preliminar al creanţelor

CITIŢI ŞI:
SVF CONSTRUCT: faliment pe repede înainte