Lichidatorul SIERRA QUADRANT nu respectă termenele stabilite de instanţă

CAVMAKING SRL Bacău (CUI/CIF: 20063046), o firmă de construcţii deţinută şi administrată de Csaba VARGA, a intrat direct în faliment, la cererea AJFP Bacău, instituţie care a invocat o creanţă de 120.646 lei, „reprezentând obligaţii fiscale către bugetul general consolidat, debit constatat prin titluri executorii”.

Intrarea în incapacitatee de plată este dubioasă pentru că firma băcăuană a încheiat anul 2018 cu 482.650 lei în casă şi conturi… şi datorii de numai 113.619 lei, dar cel mai probabil banii existau doar pe hârtie din moment ce Fiscul nu a reuşit să recupereze sumele cuvenite prin poprirea conturilor.

Pentru că AJFP Bacău nu a solicitat desemnarea unui practician anume, judecătorul sindic Cătălin NIMINEŢ de la Tribunalul Bacău a numit SIERRA QUADRANT SPRL (Florin DRAGOMIR) în funcţia de lichidator judiciar provizoriu.

SIERRA QUADRANT SPRL a publicat notificarea privind deschiderea procedurii de faliment… după care „şi-a băgat picioarele”. 26 decembrie 2019 a fost termen limită pentru publicarea tabelul preliminar, iar pe 30 decembrie 2019 a fost convocată Adunarea Creditorilor.

Lichidatorul judiciar nu a publicat tabelul preliminar nici până acum (12 ianuarie 2020), iar asta înseamnă că LEGAL nu avea cum să se întrunească Adunarea Creditorilor, şi nici Raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului, document în care ar trebui să precizeze cine se face vinovat de intrarea societăţii în incapacitate de plată.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.30111/3/2019, al debitoarei CAVMAKING SRL Bacău, este programat pe 10 februarie 2020. Poate până atunci reuşeşte Fiscul să schimbe actualul lichidator (provizoriu) cu unul care manifestă respect faţă de deciziile instanţei şi de prevederile Legii 85/2014. (sursa foto: facebook.com/SierraQuadrant)