Lichidatorul Stelian GORGOI invocă prognoze ale FMI şi Băncii Mondiale pentru a justifica un faliment… şi nu observă că administratorul a sustras banii din firmă; mai mult, nu a respectat nici termenele stabilite de instanţă; astfel de indivizi sunt consideraţi „specialişti în insolvenţe”!

Înfiinţată în 2017, societatea PROFESIONAL EXPERT DESIGN SRL Măgurele (CUI/CIF: 37865273) a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe data de 16 septembrie 2021, iar CII GORGOI STELIAN (din Ştefăneşti, Argeş) a fost numit lichidator judiciar provizoriu la propunerea debitoarei.

Acest aşa-zis specialist în insolvenţe a publicat (în BPI) notificarea privind deschiderea procedurii abia pe 16 noiembrie 2021, în condiţiile în care termenul limită de înscriere la masa credală a fost 1 noiembrie 2021. Conform deciziei instanţei din Dosarul nr.2311/93/2021, avea obligaţia de a publica tabelul preliminar până pe 12 noiembrie 2021… ceea ce nu s-a întâmplat nici până la această dată (1 decembrie 2021). Culmea este că, în aceste condiţii, GORGOI a rămas surprins că nu a participat nimeni la Adunarea Creditorilor!

Parcă pentru a arăta că obiectivul lui este „îngroparea” mortului PROFESIONAL EXPERT DESIGN SRL şi „spălarea de păcate” a administratorului Valentin NECHITOAE, lichidatorul judiciar provizoriu a întocmit un aşa-zis Raport al cauzelor falimentului, document în care citează un articol din presa internaţională, care se referă la prognoze ale FMI şi Băncii Mondiale… concluzia lui Stelian GORGOI (foto) fiind următoarea: „conducerea debitoarei a acţionat într-un mod responsabil şi cu profesionalism în interesul societăţii, pentru a diminua pe cât posibil efectele negative ale COVID-19 asupra societăţii”!

Mult prea atent la economia mondială, practicianul nu observă că PROFESIONAL EXPERT DESIGN SRL a încheiat anul 2020 cu datorii de 155.493 lei… şi 182.926 lei în casă şi conturi la bănci, adică teoretic avea banii necesari achitării datoriilor.

Mai mult, debitoarea înregistra la 31 decembrie 2020 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de aproape 118.000 lei, sumă care include o componentă majoritară de stopaj la sursă, adică bani furaţi de la angajaţi.

Faptul că Fiscul nu a reuşit să recupereze sumele cuvenite – în urma popririi conturilor – arată că lichidităţile din bilanţ nu erau în conturi, ci în casierie… sau mai degrabă în buzunarele administratorului Valentin NECHITOAE, individ care a mai îngropat (prin faliment) o firmă cu datorii – CATI CONSTRUCT SRL (CUI/CIF: 23225924).

Desigur, am sesizat Fiscul cu privire la această golănie, urmând să informez şi judecătorul sindic până la următorul termen de judecată, prrogramat pe 20 ianuarie 2022. (sursa foto: facebook.com/stelian.gorgoi)