LU-MA CEREALS TRADING: Firma deţinută de Angel Adrian RADU şi Lavinia Paraschiva TABLAN (fostă CORNICIUC) a tras o ţeapă… de 135 tone! SVG TRANSPORTER a primit de la debitoare suma de 2.200 euro ca să mintă că au plecat spre destinaţie 3 camioane încărcate cu cereale (document ataşat)

LU-MA CEREALS TRADING SRL Siret (CUI/CIF: 43015188) a intrat în insolvenţă la cererea EURO ORGANIC SRO, companie din Slovacia care a luat o ţeapă… de 135 tone! Mai exact, EURO ORGANIC SRO a plătit firmei sucevene suma de 131.296,20 euro pentru 135 tone cereale, numai că produsele respective au fost încărcate în 10 camioane „doar pentru fotografii” şi nu au mai ajuns la cumpărător.

Mai mult, conform documentelor depuse de creditoare la Dosarul nr.2059/86/2023, una din firmele de transport a fost complice la această ţeapă: «Reprezentanţii SVG TRANSPORTER SRL au recunoscut faptul că au primit de la pârâta LU-MA CEREALS TRADING SRL suma de 2.200 euro pentru a confirma că au plecat 3 camioane încărcate cu cereale, însă, în fapt, nu a plecat nici un camion». Societatea SVG TRANSPORTER SRL (CUI/CIF: 29992969) are sediul social în sat Găineşti, comuna Slatina, judeţul Suceava şi este administrată de Andreea PÎRLAC.

Ţinând cont de faptul că marfa nu a fost livrată, suma achitată nu a fost returnată, iar tentativa de executare silită a eşuat pentru că LU-MA CEREALS TRADING SRL nu avea bani în conturi arată că ţeapa a fost premeditată, motiv pentru care compania slovacă a formulat o nouă plângere penală, prima fiind „mânărită” de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi (voi trata acest subiect într-un articol viitor).

Societatea LU-MA CEREALS TRADING SRL a fost înfiinţată în septembrie 2020 de Lavinia Paraschiva CORNICIUC (ulterior TABLAN) – 90% şi Angel Adrian RADU – 10%. Cu toate că atribuţii de administrator are doar individa din judeţul Suceava (care nu a anunţat ONRC că s-a măritat şi şi-a schimbat numele), de ţeapa trasă companiei EURO ORGANIC SRO s-a ocupat exclusiv timişoreanul Angel Adrian RADU, individ cu încă două falimente în palmares… care merită prezentate într-un articol separat.

Pentru anul 2022, firma suceveană a raportat un angajat, pierderi de 408.735 lei, la o cifră de afaceri de 6.317.375 lei, datorii de 4.263.622 lei şi capitaluri propri negative, de -403.929 lei, iar la finalul anului 2023 înregistra datorii la stat de 322.491 lei.

În cadrul procedurii generale de insolvenţă a debitoarei LU-MA CEREALS TRADING SRL, atribuţiile de administrator judiciar provizoriu vor fi îndeplinite de M.B.S. INSOLV CONSULT SPRL, iar termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 28 februarie 2024.

DOCUMENT ATAŞAT:
LU-MA CEREALS TRADING – Sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală