LUK MANAGEMENT: Lichidatorul judiciar HOMORANU nu pomeneşte nimic de fostul administrator Andreea Ramona MOCANU şi a încercat să îngroape ţeapa trasă Fiscului… dar AJFP Iaşi „i-a dat cu flit”

Societatea LUK MANAGEMENT SRL (CUI/CIF: 34094166) a fost înfiinţată de Andreea Ramona MOCANU în februarie 2015… cu sediul social în „satul Mirceşti, comuna Mirceşti, sola 30, parcelele 1041/1 si 1041/3, camera 1” (judeţul Iaşi) şi urma să se ocupe cu „fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite”.

În aprilie 2015, în urma unei majorări de capital social, intră în firmă Carmen-Petronela DAMIAN, care dobândeşte 50% din noul capital social (400 lei), dar trebuie reţinut că Andreea Ramona MOCANU a rămas unic administrator. În 2015, LUK MANAGEMENT SRL a avut 8 angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de 481.408 lei.

În ianuarie 2018, DAMIAN se retrage din societate, MOCANU renunţă la 19 din cele 20 de părţi sociale deţinute şi la atribuţiile de administrator, iar Silvia STĂNESCU, o ţigancă din Grajduri (judeţul Iaşi), devine asociat majoritar şi unic administrator. Sediul social este mutat în satul Cârlig, comuna Popricani, judeţul Iaşi. În septembrie 2018, şi MOCANU dispare din LUK MANAGEMENT SRL, iar „în locul ei” apare Adrian GOLDIC, cu 2,5% din capitalul social.

STĂNESCU şi GOLDIC decid după un an „dizolvarea societăţii, precum şi lichidarea simultană a activului şi pasivului LUK MANAGEMENT SRL”, iar funcţia de lichidator este preluată de CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL.

Pentru că LUK MANAGEMENT SRL avea datorii la stat, se trece la faliment prin procedură simplificată, CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL devine lichidator judiciar, iar tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală de 681.585 lei, singurul „sponsor” fiind Fiscul (creanţă bugetară).

Deşi a analizat indicatorii financiari din 2015-2017 (ultimul bilanţ depus la Fisc este din 2017), Gheorghe HOMORANU nu a pomenit nimic (în Raportul privind cauzele falimentului) de administratorul din acea perioadă, Andreea Ramona MOCANU, şi a scos-o la înaintare doar pe Silvia STĂNESCU.

Procedura de faliment s-a deschis pe 27 mai 2020 (Dosar nr.6631/99/2019), iar pentru următorul termen, din 30 septembrie 2020, Gheorhe HOMORANU a propus închiderea procedurii! Asta în condiţiile în care că nu a intrat în posesia actelor contabile – după ce s-a lăudat că „a contactat telefonic administratorul statutar şi urmează să predea documentele contabile aferente anilor 2017, 2018 şi 2019” – şi nu a mai venit cu o completare la Raportul privind cauze, aşa cum a precizat în documentul respectiv.

Fost angajat al Finanţelor, actualul „specialist în insolvenţe” Gheorghe HOMARANU nu pare a (mai) fi înghiţit de AJFP Iaşi, instituţie care în ultima perioadă îi analizează „la sânge” procedurile de care şi ocupă şi „îl cam rupe” cu cererile de atragere a răspunderii.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul LUK MANAGEMENT SRL – unicul creditor DGRFP/AJFP Iaşi nu a aprobat raportul final şi a decis că va formula cerere de atragere a răspunderii personale/patrimoniale. Sunt convins că Fiscul, eventual şi cu puţin ajutor (acest articol, de exemplu), îşi va aminti şi de primul administrator al debitoarei!