Mai are VICTOR CIORBEA datorii la stat? Teoretic NU, pentru că site-ul ANAF nu mai prezintă restanţele persoanelor fizice. De ce?

„M-am plâns” în ultima vreme că ANAF nu mai publică „lista ruşinii” (AICI, de exemplu). Undeva pe la începutul acestei luni, cu două luni întârziere, a apărut şi lista FIRMELOR care înregistrau datorii la stat la 30 iunie 2018. Nu sunt foarte convins că lista este completă/corectă, dar sărim peste asta.

Azi am aflat că Victor CIORBEA va primi nu ştiu ce pensie, de vreo 36.000 lei pe lună. Prima reacţie, nepotrivită desigur, a fost „să şi-o pună pe piept„! Îmi cer scuze, asta a fost prima reacţie.

A doua reacţie a fost următoarea: mai au Victor CIORBEA şi soţia Lacrima CIORBEA datorii la bugetele de stat? Am scris AICI despre datoriile acestora, de peste 120.000 euro la finalul anului trecut.

Şi ca să aflu dacă cei doi CIORBEA mai au datorii la stat, am zis să apelez la o sursă oficială – ASTA.

M-am bucurat când am văzut că Lacrima şi Victor CIORBEA nu mai figurează pe „lista ruşinii”. M-am gândit în primul rând la bugetele de stat, că au reuşit să încaseze sumele respective, şi în al doilea rând m-am gândit la cei doi CIORBEA – „au scăpat «săracii» de datorii, nu o să-i mai spargă Fiscul„.

Nu ştiu de ce, „m-a mâncat… undeva” şi m-am întrebat: „şi dacă lista de pe site-ul ANAF – în ceea ce priveşte persoanele fizice – nu este actualizată?„. Proastă întrebare mi-am pus.

„Lista ruşinii” pentru persoane fizice nu este actualizată. Mai exact, nu prezintă niciun debitor. Este goală!

Am dat căutare pentru CIORBEA – nimic! Pentru NEGOIŢĂ – nimic! Am încercat cu nume des întâlnite – Georgescu, Ionescu, Popescu. Tot NIMIC.

Hai că nu m-am născut ieri! E clar că nu (mai) există „lista ruşinii” pentru persoane fizice. Nu a fost actualizată… nu ştiu din ce motive. Poate pentru că de actualizarea acestor liste ale ruşinii se ocupă nişte handicapaţi (profesional vorbind), poate pentru că s-a dorit să nu mai devină publice numele datornicilor persoane fizice. Înclin spre a doua variantă, deşi sunt convins că nişte handicapaţi (profesional vorbind, repet) se ocupă de site-ul ANAF.

În concluzie: nu ştiu dacă Lacrima şi Victor CIORBEA mai au datorii la stat! Dar mi-aş dori să nu mai aibă astfel de restanţe, astfel încât Avocatul Poporului Victor CIORBEA să nu mai fie sluga nimănui. E doar un vis, desigur! (sursa foto: evz.ro)