Mâine asistăm la o tentativă de „jefuire” a bunicilor abonaţi RDS? Locul de desfăşurare: o ditamai crâşma din buricul târgului

batrani-tepuiti

Printr-un corcurs de împrejurări, pe 29 decembrie 2016, la ora 09:07, am răspuns la un telefon care aparţine unei persoane de vârsta a treia, iar numărul este portat pe RDS (abonament, nu cartelă). Apelantul (de la numărul 031-7106160) era o fătucă (nu mai reţin dacă s-a prezentat) de la un call-center. După „buna ziuă – bună ziua”, a început să citească de pe ceva o invitaţie la o aşa-zisă prezentare a unei noi metode de diagnosticare şi tratament, care va fi susţinută de Asociaţia SĂNĂTATEA ALTFEL (sau ALT FEL) în colaborare cu nu ştiu ce institut (tot de sănătate). Iar evenimentul va avea loc mâine, 11 ianuarie 2017, ora 9:00, la CLUBUL BURSEI (din Iaşi) – „fostul Restaurant IAŞUL„, după cum a ţinut să precizeze respectiva persoană.

Pentru că eram într-un loc care nu-mi permitea o discuţie telefonică mai lungă, am rugat fătuca să revină după Anul Nou, dar asta după ce am cerut să-mi spună din nou data şi ora evenimentului (locul l-am înţeles din prima, nu erau dubii), plus numele asociaţiei organizatoare. După ce mi-a confirmat informaţiile de mai sus, i-am spus că aştept telefonul după Anul Nou şi am adăugat „până atunci, am timp să verific şi eu asociaţia„. Am greşit, asta e – Mortul de la groapă nu se mai întoarce! Nu a mai revenit cu telefonul, iar prietenul Google nu a auzit de o asociaţie cu aşa nume (nu am mai căutat şi în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor). În schimb, am găsit alte informaţii deosebit de interesante.

Numărul de telefon 0317106160 (scris exact aşa, fără puncte sau liniuţă) este prezent AICI şi AICI, plus că s-ar putea să aibă legătură şi cu acest articol. Din cele postate pe site-urile menţionate, rezultă că este vorba de un call-center care sună abonaţi RDS trecuţi de o anumită vârstă, ceea ce sugerează că are acces la o bază de date de la acest operator de telefonie mobilă – nu mai discutăm acum de cât de (i)leagă este această „colaborare” între RDS şi call-center). Îi sună şi îi invită la un eveniment aşa-zis medical, ademenindu-i cu promisiunea unor analize gratuite, dar scopul este de a le băga pe gât nişte produsenetestate clinic şi foarte scumpe, de obicei.

Ieri, 9 ianuarie 2017, am trimis un mail doamnei Simona-Dorina LUPU (49 de ani), unic asociat şi administrator la INTERNATIONAL BUSINESS CORPORATION SRL Iaşi (CUI: 4104578), firma care deţine/administrează crâşma CLUBUL BURSEI (de Restaurantul IAŞUL o mai ştiu doar cei trecuţi de 40 de ani). Am solicitat (politicos) să-mi comunice „numele organizatorului evenimentului anunţat pentru miercuri, 11 ianuarie 2017, ora 9 (la CLUBUL BURSEI, desigur) şi numărul estimativ al participanţilor„.
După vreo 15 minute, am primit următorul răspuns: „Puteţi să-mi daţi mai multe detalii despre eveniment? Ce eveniment este anunţat la Clubul Bursei şi care este sursa?„.
Deşi am avut convigerea că, prin acest răspuns, doar a vrut să afle ce informaţii deţin, i-am spus ce eveniment este anunţat şi de unde am aflat. M-am gândit că, totuşi, există şi posibilitatea să nu ştie – ea figurează cu domiciliul în Braşov şi poate chiar stă acolo, iar organizarea evenimentului este un şmen al celor de la Iaşi. Nu a mai răspuns. Ar fi putut să găsească o variantă elegantă, de doamnă, ca să ocolească răspunsul… dar nu! Nu mă mai întind cu speculaţii legate de această atitudine. Dacă trimite azi vreun răspuns, o să fac update la Condică.

Ţinând cont că o prezentare de produse nu poate fi considerată un eveniment privat, cred că ar fi binevenită o participare a jurnaliştilor şi a unor reprezentanţi de instituţii. Mă gândesc la Protecţia Consumatorilor, Fisc, ITM şi, de ce nu, ISU. Iar dacă evenimentul se contramandează (oficial din motive de vreme), cel puţin reprezentanţii de la Fisc şi ITM nu s-ar deplasa degeaba, ci ar putea să o felicite pe doamna Simona-Dorina LUPU pentru că reuşeşte să ţină o crâşmă în buricul târgului cu numai 5 angajaţi (atât a raportat pentru 2013-2015). Asta în condiţiile în care vorbim de un restaurant cu 200 de locuri, o terasă cu alte 200 de locuri (numai vara, ştiu) şi o sală de conferinţe cu o capacitate de 100 de locuri. Aşa scrie pe site-ul stabilimentului, unde mai apare precizarea „deschis zilnic 09-24„. Deci două schimburi, şapte zile din şapte. Cu 5 angajaţi, repet!

Şi, când se mai încălzeşte, poate o vizitează vreun profesor de economie de la Cuza pe doamna LUPU. Pentru ce? Ca să o invite să prezinte cursul „Cum e posibil să ai o ditamai crâşma în buricul târgului şi nu să vinzi de 10.000 euro/lună„. Conform bilanţurilor pe 2013-2015, vânzările medii lunare raportate de INTERNATIONAL BUSINESS CORPORATION SRL au fost de sub 10.000 euro pe lună.

Încă ceva şi gata! Nu cred că doar municipiul Iaşi este pe lista „organizatorului”. Bănuiesc că e vorba de un turneu, probabil săptămâna asta în Moldova. (sursa foto: fearofourtruths.wordpress.com)