Marca TIMPUL a fost scoasă la vânzare („pe şest”)… cu doar 500 euro, licitaţia este programată pe 26 noiembrie 2020

În cadrul falimentului ADENIUM PRINT SRL Iaşi (CUI/CIF: 26954782), lichidatorul judiciar INTERCOM MANAGEMENT SPRL Bucureşti (CUI/CIF: 26954782) a scos la vânzare marca TIMPUL.

Publicaţia de vânzare pentru marca TIMPUL a fost publicată în BPI pe 19 noiembrie 2020, în condiţiile în care licitaţia este programată pentru 26 noiembrie 2020. Documentul este (ante?)datat 13 noiembrie 2020… aspect care ridică şi mai multe semne de întrebare cu privire la intenţiile lichidatorului judiciar.

Preţul – teoretic de pornire – este de 500 euro (+TVA), iar condiţiile de participare le găsiţi AICI.

Conform Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), marca scoasă la vânzare este combinată (alb-negru), valabilă până în 2024 şi înregistrată pe 3 clase – detalii AICI:

  • 16 – Hârtie, carton şi produse din aceste materiale neincluse în alte clase; tipărituri; articole de legătorie; fotografii; papetărie; adezivi pentru papetărie sau menaj; materiale pentru artişti; pensule; maşini de scris şi articole de birou (cu excepţia mobilierului); material didactic sau pentru învăţământ (cu excepţia aparatelor); materiale plastice pentru ambalaj (neincluse în alte clase); caractere tipografice; forme de tipar.
  • 35 – Publicitate; conducerea şi administrarea afacerilor; lucrări de birou.
  • 41 – Educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale.

La ora actuală, cine vrea să înregistreze o astfel de marcă (3 clase, cu element figurativ alb-negru)… trebuie să plătească la OSIM taxe de 280 de euro. Dacă apelează la un consilier, mai plăteşte cel puţin 200 de euro. Asta pentru o marcă nouă!

În cazul mărcii TIMPUL, se observă că s-a ajuns la o valoare… cât a unei mărci noi, urmare a acestei (sub?)evaluări:

Acest articol nu şi-a propus să analizeze evaluarea (şi eventualele motive – ca să fie „răscumpărată” ieftin de Adriana NAZARCIUC, de exemplu), ci doar să semnaleze oportunitatea achiziţionării mărcii TIMPUL… eventual de către o instituţie ieşeanăde cultură! (sursa foto: facebook.com/RevistaTimpul.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
Marca TIMPUL – publicaţie de vânzare

Marca TIMPUL – raport de evaluare (extras)

CITIŢI ŞI:
Adriana NAZARCIUC a fost „condamnată” să plătească 1,29 milioane lei, datoriile acumulate de ADENIUM PRINT… în timp ce plângerea penală „zace” la IPJ Iaşi