Marele manager Mihai ZĂHĂRESCU are în palmares falimentele DUVANA GRUP şi ALPHA BLINK… o ţeapă totală de 1,42 milioane lei

După publicarea articolului «Pasată anul trecut de Mihai ZĂHĂRESCU unui „necăjit”, firma care a administrat FIRE RIBS şi-a cerut insolvenţa; afacerea a fost mutată pe NEWPOINT RELATIV, societate care (în acte) este a soţilor OMER», mai mulţi jucători din acest domeniu de activitate s-au arătat foarte surprinşi: „Cum aşa? Dar ZĂHĂRESCU este considerat (se prezintă) unul dintre cei mai buni manageri din Iaşi!„.

Acum… depinde ce înţelege fiecare prin bun manager! Unii consideră că a nu achita obligaţiile fiscale (inclusiv banii reţinuţi de la angajaţi) şi a tot muta afacerea de pe o firmă pe altă reprezintă „management de succes”. Probabil aici a fost încadrat şi Mihai ZĂHĂRESCU (foto).

Prima realizare de acest tip a individului a fost falimentul DUVANA GRUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 21648227), o ţeapă de 482.595,65 lei… la nivelul anului 2012! E ceva!

Partea Fiscului a fost de „numai” 98.844 lei, cel mai generos „sponsor” fiind MITMAN SRL Galaţi – 292.346,72 lei. Lichidatorul judiciar SOLVENS SPRL a depus cerere de atragere a răspunderii personale împotriva administratorului Mihai ZĂHĂRESCU, dar acţiunea a fost respinsă.

Al doilea faliment din portofoliul marelui manager ZĂHĂRESCU este cel al societăţii ALPHA BLINK SRL Iaşi (CUI/CIF: 32565240). Masa credală s-a ridicat la 937.923,80 lei, dar aici Fiscul a fost „mama şi tata sponsorilor”, cu 831.998 lei.

AJFP Iaşi a depus cerere de atragere a răspunderii personale împotriva foştilor administratori Bogdan Constantin CENUŞĂ şi Mihai ZĂHĂRESCU, dar demn de remarcat este faptul că marele manager a recunoscut că doar el „a administrat în fapt societatea”. Mai mult, CENUŞĂ a primit şi cheltuieli de judecată.

Ambele instanţe au respins acţiunea Fiscului, aşa că ZĂHĂRESCU a scăpat şi a doua oară. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul BEST CONFORT SRL Iaşi (CUI/CIF: 23756063), viitoare falită de care Mihai ZĂHĂRESCU s-a debarasat în iulie 2022 – detalii AICI. Pronunţarea sentinţei în Dosarul nr.837/99/2023 a fost amânată pentru 9 martie 2023.

La ora actuală, Mihai ZĂHĂRESCU este asociat şi administrator doar la ACTIV PMW SRL (CUI/CIF: 31485917), agent economic declarat INACTIV de către Fisc încă din iunie 2019. (sursa foto: facebook.com/zaharescu.mihai.5)

CITIŢI ŞI:
Pasată anul trecut de Mihai ZĂHĂRESCU unui „necăjit”, firma care a administrat FIRE RIBS şi-a cerut insolvenţa; afacerea a fost mutată pe NEWPOINT RELATIV, societate care (în acte) este a soţilor OMER