Maria Simona COSTE (fostă MUREŞAN) a fost „condamnată” să plătească peste un milion de lei… datoriile ARIAN GLASS DECO

Maria Simona COSTE (fostă MUREŞAN, foto) „se laudă” la ora actuală cu o afacere în judeţul Iaşi – societatea ARIAN GLASS DESIGN SRL Tomeşti (CUI/CIF: 36313335) – şi două falimente pe rolul Tribunalului Comercial Cluj: DECO GLASS FACTORY SRL Gherla (CUI/CIF: 30425119) şi ARIAN GLASS DECO SRL Dej (CUI/CIF: 25705805).

În cazul firmei cu sediul social în Gherla, nu a fost formulată cerere de atragere a răspunderii şi se poate spune că patroana COSTE/MUREŞAN a scăpat… pentru că au trecut mai mult de 5 ani de la deschiderea procedurii de insolvenţă.

În schimb, lichidatorul ALPHA INSOLVENCY IPURL a solicitat atragerea răspunderii personale a foştilor administratori de la ARIAN GLASS DECO SRL, Călin ROMAŞCAN şi Maria Simona COSTE/ MUREŞAN. Pe parcursul procesului s-a demonstrat că ROMAŞCAN a fost „doar de decor” şi nu a avut nicio legătură cu administrarea societăţii sau cu documentele contabile.

În aceste condiţii, judecătorul sindic Irina Georgiana DAMIAN de la Tribunalul Comercial Cluj a tras concluzia că există un singur vinovat pentru falimentul ARIAN GLASS DECO SRL şi a pronunţat următoarea decizie:

Obligă pârâta COSTE (fostă MUREŞAN) Maria Simona la plata sumei de 1.051.430,32 lei cu titlu de pasiv al debitoarei

Sentinţa pronunţată în Dosarul asociat nr.13/1285/2018/a1 a fost publicată în BPI pe 4 februarie 2021 şi poate (putea?) fi atacată cu apel în 7 zile de la comunicare. (sursa foto: facebook.com/arianglass.deco)