Masă credală de 48 milioane lei la un constructor care execută lucrări şi în Israel, Belgia sau Marea Britanie

Înfiinţată în anul 2000, COMPANIA DE CONSTRUCŢII DIN ALUMINIU TEHNOREX SRL (C.C.A.TEHNOREX), cu sediul social în comuna Măgureni din judeţul Prahova, s-a cerut în insolvenţă pe 12 decembrie 2016, „arătând că se află în imposibilitatea de a achita la termenele scadente obligaţiile pe care le are către creditori, în sumă de 32.564.269 lei„, după cum se precizează în documentaţia depusă la Dosarul nr.7475/105/2016.

Tabelul preliminar al creanţelor, publicat de administratorul judiciar provizoriu BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL cu 3 zile întârziere faţă de termenul limită stabilit de instanţă, prezintă o masă credală cu 47,5% mai mare, de 48.048.526,43 lei, cel mai mare creditor fiind ALPHA BANK, cu o creanţă garantată de 16,2 milioane lei, plus una sub condiţie de 2,1 milioane lei.

Trei salariaţi au de recuperat în total 1.508 lei, dar aceste sume par a fi fost intenţionat neachitate pentru a exista o categorie a creanţelor salariale… şi un vot în cazul planului de reorganizare. Surprinzător, administratorul judiciar a acceptat şi taxele de timbru invocate de unii creditori (200 lei la fiecare), deşi cei mai mulţi dintre practicieni nu admit aceste sume din diverse motive (reprezintă cheltuieli de judecată, sunt născute după deschiderea procedurii).

Demn de remarcat este faptul că aproape 59% din datorii sunt teoretic garantate, în timp ce creanţele bugetare sunt ca şi inexistente (334 lei), Fiscul nefiind înscris la masa credală. Mai mult, C.C.A.TEHNOREX SRL (CUI: 12609067) are de recuperat TVA în valoare de 3.104.929 lei.

Raportul privind cauzele insolvenţei prezintă o analiză detaliată a activităţii companiei prohovene, care a contribuit la realizarea unor importante obiective de investiţii din ţară, dar şi din străinătate (Israel, Belgia sau Marea Britanie), printre care se numără şi cel mai mare mall din Bruxelles. hotelul NOBU din Londra sau CAROLUS MAGNUS (Universitatea din Anvers).




Concluzia raportului a fost că „şansele de redresare există„, dar cu o menţiune importantă din partea administratorului judiciar: „fără măsuri drastice de echilibrare financiară şi de recredibilizare a societăţii pe piata internă şi europeană, reorganizarea este un proces dificil de realizat„.

Prima Adunare a Creditorilor s-a întrunit pe 21 februarie 2017 şi a stabilit un Comitet al Creditorilor format din următorii 3 membri: ALPHA BANK (preşedinte), Emil-Petrişor PETRESCU (54 de ani, patronul firmei) şi ALPHA LEASING IFN. Practicianul BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL a fost confirmat în funcţia de administrator judiciar, cu un onorariu fix de 1.000 leuro/lună, plus între 1% şi 4% din sumele efectiv distribuite creditorilor, în funcţie de mai multe criterii.

În Dosarul nr.7475/105/2016, de insolvenţă al societăţii C.C.A.TEHNOREX SRL, următorul termen de judecată este programat la data de 22 martie 2017. (sursa foto: facebook.com/CCA-TehnoREX)

DOCUMENTE ATAŞATE:
C.C.A.TEHNOREX SRL – tabel preliminar al creanţelor
C.C.A.TEHNOREX SRL – raport privind cauzele insolvenţei

CITIŢI ŞI:
Insolvenţă după profit de 10 milioane lei în 4 ani

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact