MATFORM: Prima insolvenţă din portofoliul mortului VERESTOY ATTILA

Pe 24 ianuarie 2018, duşmanul pădurilor româneşti, ungurul Verestoy Attila, a plecat „într-un loc cu verdeaţă”… că tot era bolnav de cancer pulmonar. A plecat fără să încaseze pensia specială pe care şi-a votat-o cu două mâini, la fel ca Anghel Stanciu… şi alţii de teapa lor.

Pe 1 februarie 2018, când răposatul încă era în sicriu (sau poate în formol), Mihaly Zoltan, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, a depus cerere de deschidere a procedurii insolvenţei în numele MATFORM SA Odorheiu Secuiesc (CUI: 13370625), firmă la care Verestoy Attila deţinea şi, oficial, încă mai deţine 91,4% din capitalul social.

Mai există şi alte firme din portofoliul celui numit „drujba lui Dumnezeu” care au avut de-a face cu Legea 85/2014 – cel mai recent exemplu este MATRIŢA SA (CUI: 525027), ajunsă deja în faliment -, dar MATFORM SA este prima care a intrat în insolvenţă după decesul patronului.

Solicitarea a fost admisă pe 7 februarie 2018 (mortu’ a fost îngropat pe 3 februarie 2018, nu a mai apucat „să audă” sentinţă) de către judecătorul sindic Sorin VÂGA de la Tribunalul Harghita, care a numit în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul propus de debitoare, B&B INSOLVENCY SOLUTION IPURL Miercurea Ciuc. Instanţa a mai stabilit data de 23 martie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească până cel târziu pe 17 apriliile 2018 (data exactă, locul şi ora urmează să fie stabilite şi comunicate de administratorul judiciar).

În cererea de deschidere a insolvenţei, reprezentantul MARFORM SA a precizat „debitoarea este într-o situaţie financiară dificilă, dar se poate redresa prin reorganizarea activităţii„. Tot aşa s-a spus şi în cazul MATRIŢA SA, iar firma a trecut la faliment la mai puţin de 5 luni de la deschiderea procedurii generale de insolvenţă!

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.100/96/2018, al debitoarei MATFORM SA, este programat pe 12 aprilie 2018. (sursa foto: digi24.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
MATFORM SA – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală