MEGA EDILE IAŞI a intrat în insolvenţă… după ce a refuzat la plată 14 bilete la ordin

Înfiinţată în ianuarie 2014, MEGA EDILE IAŞI SRL (CUI/CIF: 32623074) este o firmă de construcţii care a executat (execută) lucrări pentru aşa-zişi dezvoltatori imobiliari agreaţi de încă primarul Mihai CHIRICA… şi care în acte este deţinută şi administrată de Alina Ana Maria MELINTE (foto; fostă MACSIM).

În vara anului trecut, o publicaţie locală a scris că societatea ieşeană ar fi fost depistată în neregulă de un control al Fiscului (AICI), interesant fiind faptul că în numele MEGA EDILE IAŞI SRL a vorbit Costel/Constantin MELINTE (foto), individ care oficial nu are calitate de asociat sau administrator. Se spune că nici el nu este patronul real, dar asta contează mai puţin în actualul context.

Deşi rezultatele financiare raportate pentru anul 2018 sunt pozitive, MEGA EDILE IAŞI SRL a intrat în insolvenţă săptămâna trecută, la propria cerere, conform deciziei pronunţate de judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ în Dosarul nr.2517/99/2019.

Intrarea sub incidenţa Legii 85/2014 nu pare a avea legătură cu acel presupus control al Fiscului, ci este o metodă prin care alde MELINTE amână sau chiar scapă de plata unor datorii.

Chiar dacă până acum a fost dată în judecată doar de doi parteneri de afaceri (creditori), MEGA EDILE IAŞI SRL are probleme financiare mai vechi şi din ce în ce mai mari, o dovadă în acest sens fiind cele 3 bilete la ordin refuzate la plată în luna aprilie a acestui an… care se adaugă celor 11 de anul trecut.

În cadrul procedurii de insolvenţă, funcţia de administrator judiciar provizoriu este deţinută de ALFA & OMEGA INSOLV IPURL (Adriana MURARU), practician propus de debitoare… care nici măcar un număr de telefon nu a menţionat în notificare! Ca o simplă observaţie: Adriana MURARU se ocupă şi de insolvenţa IAŞI TV LIFE.

Termenul de înscriere la masa credală este 8 iunie 2019, prima Adunare a Creditorilor este convocată pe 3 iulie 2019, ora 12:00, la biroul addministratorului judiciar, iar următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2517/99/2019, al debitoarei MEGA EDILE IAŞI SRL, este programat tocmai pe 6 septembrie 2019. (sursa foto: facebook.com)

DOCUMENTE ATAŞATE:
MEGA EDILE IAŞI SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

MEGA EDILE IAŞI SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală