METAL STIL VEST: Faliment după aproape 100 de contracte cu primării comunale şi 7 ani încheiaţi cu profituri „indecente”… cel mai mic fiind de 61% din cifra de afaceri! Fiscul a descoperit după doi ani şi jumătate că firma lui Ciprian STĂNESCU trebuia să se înregistreze ca plătitoare de TVA

METAL STIL VEST SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 34767289) a intrat în faliment pe 11 octombrie 2022 (la propria cerere), susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.3690/103/2022 că ajungerea în incapacitatea de plată are drept cauză un control al Fiscului prin care s-a stabilit plata unor obligaţii suplimentare de 360.406 lei:

  • Până în luna august 2021 societatea şi-a desfăşurat activitatea în condiţii optime, iar din veniturile realizate se achitau furnizorii şi obligaţiile către bugetul de stat.
  • În luna august 2021, societatea a făcut obiectul unui control fiscal, care a constatat că a fost depăşit plafonul de 300.000 lei, privind veniturile realizate şi în mod obligatoriu ar fi trebuit să fie efectuate demersurile pentru obţinerea codului de TVA, începând cu data de 01.01.2019.
  • Dintr-o eroare, s-a omis a fi depusă în termen declaraţia privind obţinerea codului de TVA, motiv pentru care, organul de control în urma verificărilor a calculat TVA la veniturile încasate şi a obligat societatea să achite suma de 360.406 lei, reprezentând TVA, impozit pe venit, impozit pe dividende, accesorii, etc.
  • Motivat de faptul că societatea nu a colectat de la clienţi TVA, a fost în imposibilitate de a plăti sumele calculate în plus cu titlul de TVA, iar organul fiscal a dispus executarea silită, fiind poprite în acest sens conturile societăţii.
  • Prin poprirea conturilor, societatea nu a mai putut desfăşura activitate, iar administratorul societăţii a fost nevoit să stopeze activitatea societăţii.

Ceea ce nu spune administratorul (şi unic asociat) Ciprian STĂNESCU este că teoretic firma avea bani suficienţi pentru a achita aceste „datorii neprevăzute” deoarece a încheiat anul 2020 cu lichidităţi de 1.015.597 lei şi creanţe de 205.388 lei… şi chiar la finalul anului 2021 (după controlul fiscal) figura cu suma de 399.676 lei în casă şi conturi (plus creanţe de 243.449 lei). Ţinând cont de faptul că debitoarea s-a plâns de poprirea conturilor, este clar că banii din contabilitate erau în casierie sau, mai degrabă, în buzunarele lui Ciprian STĂNESCU.

În cadrul procedurii simplificate de faliment, CII BISTRICEANU DUMITRU va îndeplini atribuţiile de lichidator judiciar provizoriu, iar data de 28 noiembrie 2022 este termenul limită pentru încrierea la masa credală.

Înfiinţată în iulie 2015 (cu sediul social iniţial în Suceava, mutat după un an în Piatra Neamţ), societatea METAL STIL VEST SRL a avut ca obiect principal de activitate declarat „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice”, dar site-ul sitemului de achiziţii publice arată că a avut aproape 100 de „colaborări” cu primării comunale, în sensul că le-a vândut diverse produse (bănci, adăposturi pentru staţii de autobuz, garduri, ornamente, pubele) – detalii AICI.

METAL STIL VEST SRL a înregistrat profituri „indecente” în fiecare an (cel mai mic a fost de 61% din cifra de afaceri), nu are active imobilizate şi a raportat un angajat doar în 2019 şi 2020. (sursa foto/tabel: listafirme.ro)