METROPOLIS GRUP: Datorii de 88 milioane lei; administratorul judiciar sfidează Legea 85/2014 şi, implicit, Tribunalul Bistriţa-Năsăud, condus de LILIANA ELISABETA PREDA

0

Deţinută de Radu CHIFA (împlineşte 49 de ani luna aceasta) şi Petru RUS (48 de ani), cei doi artizani ai ţepei „SuperBingo Metropolis”, societatea METROPOLIS GRUP SRL Bistriţa (CUI: 6337561) s-a cerut în insolvenţă pe data de 13 septembrie 2017, demers survenit ca urmare a faptului că AJFP Bistriţa-Năsăud demarase procedura de vânzare pentru HOTEL METROPOLIS din Bistriţa (5 stele), imobil aflat în proprietatea debitoarei.

Despre aceast stabilim,ent, anunţul Fiscului spunea aşa:

Complex hotelier şi de agrement, restaurant, in regim de înălţime S+P+2E, construit în anul 2011, situat in Bistriţa, str.Parcului nr.19 , teren intravilan în suprafaţă de 3.500 mp având categoria de folosinţă curţi, construcţii, preţ de evaluare/de pornire al licitaţiei 30.095.254 lei (exclusiv TVA), grevate de următoarele drepturi reale şi privilegii, după caz: IPOTECA RANG II

Sentinţa de deschidere a procedurii generale de insolvenţă a fost pronunţată de judecătorul sindic Ilie URSU de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud pe 22 septembrie 2017, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat CONSULT MANAGEMENT UV IPURL (Vasile URS), practicianul de casă al ţeparilor CHIFA ŞI RUS – Dosarul nr. 4036/112/2017.

Deşi instanţa a stabilit data de 28 noiembrie 2017 drept termen limită pentru publicarea în BPI a tabelului preliminar al creanţelor, Vasile URS nu s-a deranjat să respecte decizia instanţei şi, implicit, legea, aşa că a publicat tabelul abia ieri, 13 decembrie 2017, cu mai bine de două săptămâni întârziere şi în condiţiile în care pentru astăzi, 14 decembrie 2017, este convocată Adunarea Creditorilor.

Conform acestui document, datoriile totale ale debitoarei METROPOLIS GRUP SRL se ridică la 88 milioane lei, din care 66,45 milioane lei (75,50% din total) către PHOENIX GAMES SRL (CUI: 13501542), firmă deţinută tot de ţeparii bingo şi care se află în insolvenţă din februarie 2012. Ciudat este faptul că, deşi se ocupă şi de această procedură, administratorul judiciar CONSULT MANAGEMENT UV IPURL a solicitat confirmarea în funcţie în cazul insolvenţei METROPOLIS GRUP SRL, ceea ce înseamnă că va reprezentata atât creditorul majoritar, cât şi debitorul, situaţie care la un moment dat era considerată conflict de interese!

Demn de semnalat este şi faptul că au trecut peste 80 de zile de la deschiderea procedurii de insolvenţă şi Vasile URS nu a publicat în BPI nici măcar o menţiune despre vreunul din cele două rapoarte prevăzute de Legea 85/2014: cel prin care trebuia să propună trecerea la faliment sau continuarea perioadei de observaţie şi raportul privind cauzele insolvenţei. Desigur, această sfidare a legii nu ar fi posibilă dacă judecătorii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, instanţă condusă de Liliana Elisabeta PREDA, ar lua măsuri şi ar sancţiona astfel de derapaje. Sau poate că, de facto, Tribunalul Bistriţa-Năsăud este condus de ţeparii CHIFA şi RUS! (sursa foto: facebook.com/hotelmetropolisbistrita)

DOCUMENT ATAŞAT:
METROPOLIS GRUP SRL – tabel preliminar al creanţelorLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.