MILENIUL 3: Fiscul a depus cerere de atragere a răspunderii împotriva administratorului Andrei PERJU

0

Societatea MILENIUL 3 SRL Iaşi (CUI/CIF: 3633627) a intrat în faliment pe 30 ianuarie 2020, după ce, în octombrie 2019, asociatul unic Andrei PERJU a decis „dizolvarea societăţi, precum şi lichidarea simultană a activului şi pasivului”.

Tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală de 157.388,09 lei şi 3 creditori: Fiscul – 150.486 lei, BANCA TRANSILVANIA – 4.465,04 lei şi E.ON – 2.437,05 lei, cu menţiunea că datoriile la stat includ o componentă importantă de „stopaj la sursă” (contribuţii reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele de stat).

În cadrul falimentului, CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL (Gheorghe HOMORANU) a îndeplinit atribuţiile de lichidator judiciar şi obiectivul principal al practicianului a fost de a îngropa cât mai repede această firmă… cu tot cu datorii, motiv pentru care a solicitat închiderea procedurii, deşi s-a judecat un singur termen, şi a concluzionat că Andrei PERJU nu are nicio vină pentru ajungerea societăţii în incapacitate de plată.

Probabil surprinzător pentru Gheorghe HOMORANU, Fiscul „nu i-a ţinut palma” (de această dată) şi – la Adunarea Creditorilor din 5 mai 2020 – a votat împotriva închiderii procedurii şi pentru formularea unei cereri de atragere a răspunderii patrimoniale/personale împotriva fostului administrator Andrei PERJU. Dublă lovitură pentru HOMORANU!

Ultimele speranţe ale lui HOMORANU şi PERJU s-au spulberat săptămâna aceasta (pe 17 iunie 2020, mai exact), când Fiscul (prin AJFP Iaşi) a depus cererea de atragere a răspunderii patrimoniale/personale, iar acest demers a dus la constituirea Dosarului asociat nr.7859/99/2019/a1, pentru care a fost programat un prim termen de judecată pe 25 septembrie 2020.

În plus, instanţa a amânat discutarea propunerii lichidatorului de închidere a procedurii pentru data de 28 august 2020… dar asta nu mai are nicio importanţă din moment ce a fost iniţiată acţiunea de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvenţă/faliment. (sursa foto: talkspace.com)LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.