MITREASCA SPEDITION 2014: Faliment cu lichidităţi (în acte) care acoperă de 15 ori datoriile! MIHAELA ŞCHIOPU a vândut firma cu câteva zile înainte de deschiderea procedurii; lichidatorul judiciar Elena ILIESCU oferă ca date de contact… adresa de domiciliu!

Societatea MITREASCA SPEDITION 2014 SRL (CUI/CIF: 33840691) a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe data de 10 ianuarie 2022, şi la ora actuală apare în evidenţele Registrului Comerţului ca fiind în funcţiune, iar atribuţiile de lichidator judiciar provizoriu sunt îndeplinute de CII ILIESCU ELENA, practician propus de debitoare.

Acest aşa-zis specialist în insolvenţe a publicat notificarea privind deschiderea procedurii, dar nu a menţionat niciun număr de telefon sau adresă de mail, ci doar adresa cabinetului. În această situaţie, un creditor interesat de procedură ar trebui să meargă acasă la Elena ILIESCU (unde este sediul social al practicianului), că altă variantă nu prea are.

Decizia firmei braşovene de a intra în faliment este cel puţin curioasă dacă ne uităm pe rezultatele financiare aferente anului 2020: profit net de 290.882 lei, la o cifră de afaceri de 738.672 lei, datorii de numai 86.979 lei… şi 1.342.994 lei în casă şi conturi la bănci.

Mai mult, în luna decembrie 2021, în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale), fondatoarea Mihaela ŞCHIOPU (foto) s-a debarasat de societate, aceasta fiind transferată unui individ pe nume Marius Vasile GRĂDINAR (din Vulcan, judeţul Braşov).

Tot atunci, sediul social a fost mutat în satul Vulcan… iar în ultima zi a anului 2021 a fost depusă la Tribunalul Braşov cererea debitoarei MITREASCA SPEDITION 2014 SRL de a intra în faliment – Dosarul nr.5107/62/2021.

O cesiune urmată de faliment nu poate reprezenta altceva decât o tentativă de acoperire a unei golănii – lipsa banilor care figurează în actele contabile, ca să nu spun sustragerea lor… cel mai probabil de fostul administrator (şi unic asociat) Mihaela ŞCHIOPU.

Am informat lichidatorul judiciar provizoriu şi am solicitat un punct de vedere… aştept răspunsul. Desigur, voi sesiza Fiscul, eventual şi judecătorul sindic. (sursa foto: facebook.com/nelusimihaela.schiopu)