Insolvenţa CONSTRUCŢII SA Sibiu: Judecătorul sindic e supărat pe SUPERVIZOR.ro că a semnalat (posibile) nereguli în derularea procedurii. Alina Florina COTEŢI („doamna HOMAN”) a plătit 127.165 lei pentru creanţa IMPULS LEASING… nu se ştie din ce sursă, iar fosta directoare economică Roxana Maria LUPESCU a devenit administrator şi la IACM SIB

Societatea CONSTRUCŢII SA Sibiu (CUI/CIF: 799324) a intrat în insolvenţă (oficial la propria cerere) pe data de 3 decembrie 2021, iar la finalul anului 2022 a fost depus planul de reorganizare judiciară… document aprobat de creditori și de judecătorul sindic deşi există şi la această dată contestaţii cu privire la unele creanţe.

Am semnalat instanţei, pentru termenul din 9 noiembrie 2023, următoarele probleme:

¤ Cu toate că primul trimestru din perioada de reorganizare judiciară a fost martie-mai 2023, administratorul judiciar CITR Filiala Cluj SPRL a publicat abia pe 24 octombrie 2023 Raportul privind evoluţia societăţii în această perioadă, iar cifrele prezentate arată că, de fapt, CONSTRUCŢII SA este în faliment nedeclarat.
¤ Conform documentului menţionat, societatea a previzionat pentru primul trimestru venituri operaţionale de 18,3 milioane lei… şi a realizat 88.739 lei, demn de semnalat fiind şi faptul că se înregistrează „datorii curente” de 1.666.120 lei (la 31 mai 2023), care clar nu pot fi achitate din moment ce încasările sunt aproape inexistente.
¤ Administratorul judiciar susţine că «pentru trimestrul I de implementare a planului de reorganizare nu au fost prevăzute a se efectua distribuiri», cu precizarea că «pentru trimestrul II al planului de reorganizare societatea are prevăzute distribuiri în sumă totală de 24.050.000 lei».
¤ Ţinând cont că suntem la începutul lunii noiembrie 2023, iar trimestrul II al perioadei de reorganizare judiciară a fost iunie-august 2023, practicianul CITR Filiala Cluj SPRL ar fi trebuit să spună că nu a fost respectat programul de plăţi, dar o lălăie şi a prezentat pentru acest termen de judecată doar Raportul pe primul trimestru cu scopul de a obţine un răgaz de 4-5 luni (până la următorul termen de judecată)… că doar este plătit „cu ziua” (cu luna, de fapt), nu după rezultatele debitoarei!
¤ Din Raportul pe primul trimestru se mai observă că debitoarea nu desfăşoară activitate economică şi doar plăteşte personal TESA, iar aceste cheltuieli au fost mult mai mari decât cele previzionate/stabilite. În aceste condiţii, se pune întrebarea «ce rost mai are reorganizarea judiciară din moment ce generează doar cheltuieli/pierderi?».
¤ Doresc să mai semnalez onoratei instanţe – şi în contextul contestaţiei creanţei TECHNIC TECHNOSTRADE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 35171305) – că directorul economic de la CONSTRUCŢII SA, d-ra Roxana Maria LUPESCU, a devenic unic administrator la TECHNIC TECHNOSTRADE SRL, firmă înfiinţată şi deţinută o bună bucată de verme de Ioan Adrian HOMAN, director general şi administrator special (cu 8 clase!) la CONSTRUCŢII SA.
¤ Şi poate nu e lipsit de interes să amintesc faptul că Ioan Adrian HOMAN şi Roxana Maria LUPESCU nu figurează cu restanţe/creanţe salariale, în timp ce foştii angajaţi tot sunt amăgiţi că „săptămâna viitoare” vor primi prima tranşă din plăţile prevăzute în planul de reorganizare judiciară.

Ce să vezi?! Judecătorul sindic a programat următorul termen de judecată… nu peste 4-5 luni, ci peste 6 luni, mai exact pe 9 mai 2024. Probabil în ciuda INFORMĂRII Supervizor.ro.

Şi „s-a plâns” Biroului de Informare şi Relaţii Publice… care mi-a transmis răspunsul de mai jos:

Mă văd nevoit să PRECIZEZ că nu am trimis nicio petiţie către acest Birou, aşa cum s-a interpretat, şi – prin urmare – nu aveam de ce să primesc un răspuns… care sugerează că voi fi amendat dacă îmi mai permit să sesizez posibile nereguli la insolvenţa CONSTRUCŢII SA.

Revenind la insolvenţă:
Nu s-a respectat programul de plăţi din planul de reorganizare judiciară şi foştii angajaţi nu au primit niciun leu din banii cuveniţi. Probabil nu se va respecta nici în viitor.

Ca «noutate extraordinară», conform unui Raport al mizerabilului administrator judiciar CITR:

În data de 18.01.2023, d-na COTEŢI Alina Florina (foto dreapta – n.r.) a transmis o cerere de subrogare în drepturile creditorului IMPULS LEASING România IFN SA, motivat de faptul că aceasta a achitat creditorului suma de 127.165,42 lei cu care acesta era înscris în Tabelul definitiv al creanţelor declarate împotriva CONSTRUCŢII SA, în categoria creanţelor garantate”

Altfel spus, Alina Florina COTEŢI („doamna HOMAN”, în sensul că are un copil cu Ioan Adrian HOMAN, administratorul special de la CONSTRUCŢII SA. Copil pe care HOMAN chiar l-a recunoscut ca fiind al lui!) a plătit „din banii ei” suma de 127.165,42 lei şi a devenit creditor la CONSTRUCŢII SA.

Unii răutăcioşi, dar şi documente oficiale, susţin că Alina Florina COTEŢI nu a câştigat şi NU A DECLARAT venituri în România care să îi permită o astfel de plată.

Eu am găsit o menţiune despre doamna, din vremea când activa în Spania, aşa că nu îmi pot permite să spun că nu a produs o asemenea sumă… în acea perioadă – AICI (pagina 21). Documentul este o listă de datornici (BRAVO! Doar nu era să fie de premianți!), dar asta înseamnă că Alina Florina COTEŢI a produs ceva la vremea respectivă din moment ce a fost evidențiată de o instituție din Spania.

În ceea ce o priveşte pe Roxana Maria LUPESCU (foto stânga), mă văd nevoit să vin cu o completare la INFORMAREA transmisă instanţei: între timp, a devenit administrator şi la IACM SIB SA Sibiu (CUI/CIF: 4656238).

Şi a rămas administrator la TECHNIC TECHNOSTRADE SRL, firmă care pare a avea nişte problemeAICI.

Nu prea înţeleg cum a reuşit Roxana Maria LUPESCU să fie desemnată administrator (şi) la IACM SIB SA, în condiţiile în care acţiunile lui Ioan Adrian HOMAN ar trebui să fie sub sechestrudar mă interesez!

CITIŢI ŞI:
Pentru primul trimestru de reorganizare judiciară, CONSTRUCŢII SA Sibiu a previzionat venituri de 18,3 milioane lei… şi a realizat 88.739 lei; CITR şi HOMAN încearcă să prostească instanţa… ascunzând datele pentru al doilea trimestru, care a expirat în august (document ataşat: Raport financiar)