NARCOM CONSTRUCT: Site-ul ANAF arată că restanţele fiscale sunt mult mai mari (+34%) decât cele din tabelul definitiv; Mugurel-Narcis ONIŞORU a trecut firma (cu datorii) pe numele soţiei!

Societatea NARCOM CONSTRUCT SRL Iaşi (CUI/CIF: 22282239) a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe data de 15 iunie 2022, iar pe 11 august 2022 a fost publicat tabelul preliminar al creanţelor, document care prezenta o masă credală (teoretic provizorie) de 527.364,85 lei, cei mai mari „sponsori” fiind Fiscul – 453.246 lei şi DGEFPL (Primăria Iaşi) – 68.471 lei.

Tehnic, aceste valori/creanţe sunt cele valabile la data deschiderii procedurii de faliment – 15 iunie 2022. Surprinzător, site-ul ANAF susţine(a) că NARCOM CONSTRUCT SRL înregistra la 30 iunie 2022 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de „numai” 422.362 lei, cu stopaj la sursă de cel puţin 140.000 lei (contribuţiile la „Pensii” şi „Sănătate”, fără accesorii).

Deşi nu au existat contestaţii, tabelul definitiv a fost publicat de lichidatorul judiciar CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAŞI (Gheorghe MORARU) abia pe 3 noiembrie 2022 şi este identic cu cel preliminar. Asta în condiţiile în care portalul instanţelor de judecată menţionează în plus creditorii DELGAZ GRID SA şi DYNAMIC SELLING GROUP SA.

În ceea ce priveşte datoria reală faţă de Fisc… situaţia este şi mai încâlcită! Varianta actualizată a listei ruşinii de pe site-ul ANAF arată că datoriile NARCOM CONSTRUCT SRL au urcat (la 30 septembrie 2022) la 567.678 lei, creşterea de 145.316 lei fiind înregistrată la bugetul de stat (baza, nu la accesorii).

În condiţiile în care firma nu a mai desfăşurat activitate după deschiderea procedurii (pentru că e faliment, nu insolvenţă), ori e o greşeală la site-ul ANAF… ori s-a derulat/finalizat o inspecţie fiscală. Şi dacă e în urma controlului… de ce nu apare „suplimentul” de 145.316 lei în tabelul definitiv?

Voi sesiza AJFP Iaşi cu privire la această situaţie (care nu este singulară, am mai întâlnit-o recent la alt faliment), ocazie cu care voi transmite şi istoricul firmei, ca să ştie instituţia împotriva cui trebuie să formuleze cererea de atragere a răspunderii personale!

Mai exact, NARCOM CONSTRUCT SRL a fost înfiinţată în august 2007 de soţii Mugurel-Narcis ONIŞORU şi Adina-Marinela ONIŞORU (foto), cu menţiunea că doar „masculul” avea atribuţii de administrator, şi activitatea principală era „fabricare de elemente de dulgherie şi tâmplărie din metal”.

În octombrie 2020, Mugurel-Narcis ONIŞORU cesionează soţiei jumătatea lui de firmă (părţile sociale) şi renunţă la funcţia de administrator, pe care o preia Adina-Marinela ONIŞORU. La momentul respectiv, NARCOM CONSTRUCT SRL avea datorii la stat de aproximativ 380.000 lei – continuarea AICI.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.3100/99/2022, al debitoarei NARCOM CONSTRUCT SRL Iaşi, este programat tocmai pe 1 martie 2023. (sursa foto: facebook.com/onisoru.adina)

CITIŢI ŞI:
Aşa procedează un cavaler! Mugurel-Narcis ONIŞORU a adunat datorii la stat pe firma NARCOM CONSTRUCT… apoi a trecut-o pe numele soţiei, Adina-Marinela ONIŞORU; afacerile merg mai departe prin intermediul NARCOM BUSINESS şi PAN HOUSE… societăţi deţinute doar de „mascul”