NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL: Un faliment dubios şi un lichidator ticălos; ULTRALEX a publicat notificarea privind falimentul… după tabelul preliminar; firma deţinută de Iuliana-Carolina SZOLOSI (fostă SABĂU) a fost implicată în tranzacţii frauduloase cu AUTO BAT

NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL SRL Unirea/Bistriţa (CUI/CIF: 38914366) a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe data de 3 martie 2023, administratorul Iuliana-Carolina SZOLOSI (fostă SABĂU) susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.297/112/2023 că „văzând actele contabile ale societăţii, a constatat că aceasta este în incapacitate de plată, pentru că, la data prezentei cereri, societatea are datorii totale de 71.230,88 lei astfel cum rezultă din balanţa contabilă aferentă lunii ianuarie 2023″!

La propunerea debitoarei, ULTRALEX SPRL (Petre Ovidiu VÂRTIC) a fost numit lichidator judiciar provizoriu, iar acest aşa-zis specialist în insolvenţe a reuşit să publice notificarea privind deschiderea procedurii pe 23 aprilie 2023… în condiţiile în care termenul limită pentru înscriere la masa credală a fost 1 aprilie 2023… iar pe 20 aprilie 2022 publicase tabelul preliminar al creanţelor.

Tabelul definitiv, ca şi cel preliminar, prezintă o masă credală de de 78.236 lei şi doi creditori: Fiscul – 13.036 lei şi Iuliana-Carolina SZOLOSI (fostă SABĂU) – 65.200 lei. Despre dubioasa creanţă a patroanei se spune că reprezintă împrumuturi acordate societăţii – 58.000 lei şi dividende de plată – 7.000 lei.

Înfiinţată în 2018, societatea NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL SRL a înregistrat pierderi (mici) doar în primul an de activitate, următorii trei ani fiind încheiaţi cu un profit net cumulat de 303.904 lei şi demn de semnalat este faptul că la 31 decembrie 2021 înregistra datorii de numai 5.896 lei şi active circulante de 311.552 lei, din care 306.909 lei în casă şi conturi la bănci.

Ce s-a întâmplat cu lichidităţile de peste 300.000 lei şi cum de s-a ajuns la presupusul împrumut acordat firmei de către patroană… ar fi trebuit să afle şi să explice lichidatorul judiciar ULTRALEX SPRL… numai că acesta, confirmat în funcţie chiar de creditorul Iuliana-Carolina SZOLOSI şi cu un onorariu prea mare pentru o astfel de procedură (2.000 lei/lună), pare a avea drept obiectiv acoperirea mizeriei de la NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL SRL.

Pe lângă faza cu notificarea, trebuie subliniat faptul că, în Raportul privind cauzele insolvenţei, nu există nicio referire la rezultatele din 2022 şi ULTRALEX SRL afirmă fără nicio jenă (şi fără nicio dovadă, desigur) că „nu s-a reuşit redresarea entităţii economice, deşi asociatul unic a încercat să susţină din propriul buzunar funcţionarea societăţii”.

Şi ca să nu existe vreun dubiu asupra ticăloşiei practicianului, acesta mai afirmă că „necesitatea menţinerii unui număr minim de personal în vederea continuării funcţionării unităţii comerciale a presupus un volum de cheltuieli cu caracter constant, indiferent de volumul activităţii societăţii”… în condiţiile în care NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL SRL nu a raportat niciodată mai mult de un angajat!

Chiar dacă probabil nu are legătură directă cu falimentul… ci doar cu „abilitățile manageriale” ale patroanei, trebuie amintit că NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL SRL a fost implicată în tranzacţii frauduloase cu AUTO BAT SRL Bistriţa (CUI/CIF: 18046132), firmă administrată de Baniamin Anghel Claudiu SABĂU şi care a tras o ţeapă de 5,5 milioane lei (numită oficial faliment).

În cadrul procedurii de faliment, instanţa a dispus anularea actelor de transfer patrimonial prin care AUTO BAT SRL a înstrăinat către NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL SRL două autoturisme „Dacia Logan” şi două „Peugeot Boxer” – Dosarul asociat 1537/112/2018/a15.

Anularea acestor tranzacţii frauduloase şi returnarea celor 4 autoturisme (realizată în noiembrie 2022) nu are legătură cu banii dispăruţi din firma NAVAGIO IULIA INTERNATIONAL SRL, aşa că Fiscul sau instanţa (cu lichidatorul m-am lămurit) ar trebui să rezolve această problemă. (sursa foto: facebook.com/ovidiu.vartic.1)