NEPTUN TV: S-a propus trecerea la faliment; oferta de 800.000 euro a lui MURAD… a expirat!

SOTI CABLE NEPTUN SRL Constanţa (CUI/CIF: 1869894), societatea care deţine licenţa pentru NEPTUN TV, a intrat în insolvenţă pe 6 aprilie 2016, iar tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală certă de 31.472.854 lei, plus 1.930.890 lei – creanţe în litigiu.

Deşi s-a aprobat un plan de reorganizare prin care debitoarea urma să achite doar un sfert din datorii (7.964.389 lei), NEPTUN TV nu a reuşit să-l respecte, motiv pentru care administratorul judiciar ARTEMIS LEGAL INSOLVENCY SPRL a propus trecerea la faliment în procedura generală, iar cererea urmează să fie analizată de Tribunalul Constanţa pe 10 februarie 2020Dosar nr.2053/118/2016.
Chiar dacă se va trece la faliment, este posibil ca televiziunea să nu dispară „de tot”, ci eventual să fie „rebranduită”… după reţeta golăniei de la REALITATEA TV. Spun asta pentru că în documentele depuse la dosar se vorbeşte de „transferul către investitorul UNITED BUSINESS SOLUTIONS SRL„, care ar fi oferit „800.000 euro – echivalent lei (scutit de TVA) pentru preluarea afacerii debitorului„. Interesant este că oferta a fost lansată în iunie 2018, iar la un moment dat a intrat în joc şi EAD.RO INTERACTIVE SRL (Look TV, Agro TV), firmă care şi-a adjudecat o licitaţie… dar „nu a achitat însă restul de preţ, iar licitaţia a fost anulată de administratorul judiciar”.

În cel mai recent raport de activitate (din 23 ianuarie 2020), administratorul judiciar nu mai pomeneşte nimic de negocierile cu UNITED BUSINESS SOLUTIONS SRL („Phoenicia Grand Hotel”), firma lui Mohammad MURAD (foto), ci spune că „a adus la cunoştinţa persoanelor interesate condiţiile în care se poate face transferul de afacere„… dar „nu au fost înaintate oferte financiare concrete„.

În aceste condiţii şi ţinând cont de faptul că postul NEPTUN TV a fost scos din grilele RDS şi UPC (nu mai apare în lista must-carry), este de aşteptat ca instanţa să dispună trecerea la faliment la termenul din 10 februarie 2020. Desigur, dacă se termină greva judecătorilor până atunci! (sursa foto: constantadeazi.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
SOTI CABLE NEPTUN SRL – Tabel definitiv al creanţelor