Nicoleta CHIRICA a decis să ţepuiască Fiscul, angajaţii, RAIFFEISEN BANK şi EXIM BANCA ROMÂNEASCĂ. Chiar aşa, doar „fraierii” îşi mai plătesc datoriile! IUTTA WORLDWIDE a intrat direct în faliment, afacerea a fost mutată

IUTTA WORLDWIDE SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 21196725) a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe data de 13 septembrie 2023, afirmând în documentaţia depusă la Dosarul nr.1932/103/2023 că „datoriile societăţii se ridică la valoarea totală de 663.916,9 lei, reprezentând 182.058,14 lei credite bancare pe termen lung, 200.000 lei credite bancare pe termen scurt şi 281.858,76 lei datorii către bugetul de stat şi alţi furnizori, acestea fiind în continuă creştere urmare a curgerii dobânzilor şi penalităţilor”.

În cererea introductivă, administratorul (şi unic) asociat Nicoleta CHIRICA (foto) mai spune că „societatea a fost nevoită să contracteze o serie de credite pentru a-şi putea susţine activitatea curentă, în acest sens fiind încheiate contracte de credit cu RAIFFEISEN BANK şi EXIMBANK (acum se numeşte EXIM BANCA ROMÂNEASCĂ – n.r.), în prezent fiind înregistrate restanţe la plata ratelor de credit”.

Pentru a justifica intrarea direct în faliment, debitoarea susţine că „nu este în măsură să achite aceste datorii întrucât conturile societăţii au disponibil zero sau negativ, iar societatea nu deţine niciun bun mobil sau imobil în patrimoniu, fiind astfel imposibilă redresarea prin depunerea unui plan de reorganizare”.

Această afirmaţie ridică semne de întrebare pentru că IUTTA WORLDWIDE SRL a încheiat anul 2022 cu active imobilizate de 190.994 lei şi active circulante de 306.155 lei, din care creanţe de 296.428 lei. Desigur, aceste active nu acoperă datoriile… dar nici nu susţin afirmaţia cu „niciun bun mobil sau imobil” şi „imposibila redresare”.

Faptul că Nicoleta CHIRICA nu şi-a propus să încerce o redresare şi o plată măcar parţială a datoriilor, ci este decisă să ţepuiască Fiscul (şi angajaţii, prin stopajul la sursă) şi două bănci este demonstrat de faptul că această individă – cu pretenţii de femeie de afaceri şi mare designer – nu a închis afacerea cu genţi şi pantofi IUTTA, ci a mutat-o pe IUTTA ATELIER & CO SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 47130287) sau/şi pe IUTTA STUDIO SRL Piatra Neamţ (CUI/CIF: 48684337), firme înfiinţate în noiembrie 2022, respectiv august 2023… după cum reiese din informaţiile postate pe site-ul iutta.ro. O să aibă o surpriză cu privire la magazinul online!

În cadrul procedurii simplificate de faliment, ROVIGO SPRL – FILIALA BRAŞOV (practicianul propus de debitoare… care încă nu a publicat notificarea) va îndeplini atribuţiile de lichidator judiciar provizoriu, iar data de 30 octombrie 2023 este termenul limită pentru înscrierea la masa credală. (sursa foto: facebook.com/nicolechirica)

CITIŢI ŞI:
După ce a înfiinţat două firme şi a mutat magazinul online pe una din ele, nu e clar pe care, Nicoleta CHIRICA a decis să îngroape IUTTA WORLDWIDE