O bancă listată la BVB nu a recuperat niciun leu dintr-o creanţă GARANTATĂ de peste 55.000 euro; nu a iniţiat nicio acţiune împotriva ţeparului… ci i-a împrumutat o altă firmă cu 70.000 lei

Agentul economic TUDORESCU GEORGE-ALEXANDRU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ (CUI/CIF: 27749263) „s-a născut” în 2010, cu sediul social într-un apartament din Motru (judeţul Gorj) şi la un moment dat se declara administrator al magazinului online creativegraphix.ro („decedat” de ceva vreme).

Avându-l ca titular pe „acest băieţaş”, TUDORESCU GEORGE-ALEXANDRU II a intrat direct în faliment pe 13 septembrie 2019, la propria cerere, iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.2364/95/2019 a precizat că înregistrează „datorii în cuantum de 275.000 lei, fără a deţine bunuri sau lichidităţi necesare pentru acoperirea lor”.

Tabelul definitiv al creditorilor prezintă o masă credală de 280.199,26 lei… iar principalul sponsor este PATRIA BANK, cu o creanţă TEORETIC GARANTATĂ de 266.615,01 lei (95% din total)!

Conform documentelor publicate în BPI, a fost convocată o singură Adunare a Creditorilor (pe 11 octombie 2019), care a confirmat în funcţie lichidatorul TEAM INSOLV IPURL (Cosmin LUCA), practicianul propus de debitoare. ATÂT!

După această primă şi singură întrunire a creditorilor, TEAM INSOLV IPURL a întocmit un aşa zis Raport al cauzelor falimentului… în care bate câmpii (vorbeşte de datorii la stat – foarte mici, dar nu pomeneşte de creditul bancar), nu prezintă niciun indicator financiar şi trage concluzia că nu există „elemente care să conducă la formularea cererii de antrenare a răspunderii”.

La începutul anului 2020, TEAM INSOLV IPURL a formulat cerere de închidere a procedurii… iar solicitarea a fost admisă abia în iulie 2020 doar pentru că la termenele anterioare s-au pronunţat amânări din cauza pandemiei.

Deşi a avut timp la dispoziţie şi nu avea nevoie de întrunirea Adunării Creditorilor, PATRIA BANK a acceptat tacit (sau mai degrabă complice) închiderea procedurii de faliment… şi nu a formulat cerere de atragere a răspunderii personale împotriva ţeparului George Alexandru TUDORESCU.

Orice om normal ştie că o bancă îţi cere tot felul de garanţii pentru un credit de câteva mii de lei. Şi atunci, «cum dracu’» a reuşit PATRIA BANK să nu recupereze niciun leu dintr-o creanţă GARANTATĂ de peste 55.000 euro?! Şi de ce nu a depus – măcar formal, cum face Fiscul – cerere de atragere a răspunderii personale?

Ţinând cont de aspectele semnalate şi de faptul că mai există o combinaţie dubioasă între PATRIA BANK şi o firmă controlată de George Alexandru TUDORESCU, bănuiesc că este vorba de un aranjament la nivelul agenţiei din Motru… motiv pentru care voi sesiza conducerea centrală PATRIA BANK.

CITIŢI ŞI:
TUD TIMEEA CONS: Ţeapă de un milion cu lichidator ticălos; trei bănci nu au recuperat nimic din creanţele garantate… dar „nu consideră oportună formularea unei cereri de atragere a răspunderii patrimoniale”! Patronul George-Alexandru TUDORESCU mai are două falimente în derulare… pe care încearcă să le îngroape tot practicianul TEAM INSOLV