O compania grecească a cerut insolvenţa firmei care a deţinut până în 2015 licenţa de turism pentru Agenţia EUROPA TRAVEL

Pe 14 martie 2018, la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată cererea de deschidere a insolvenţei împotriva firmei TOTAL IMAGE MEDIA SRL, cu menţiunea „Agenţia EUROPA TRAVEL”, depusă de DAOUTIS SA, o companie din Grecia reprezentată în acest proces de CABINET LICHIDATOR MONEA MIHAELA – Dosarul nr.8491/3/2018.

Controlată de Teodor Constantin CĂLIMĂNESCU (împlineşte 57 de ani luna viitoare), TOTAL IMAGE MEDIA SRL Bucureşti (CUI: 16330447) este firma care până în 2015 a deţinut licenţa de turism pentru Agenţia EUROPA TRAVEL, precum şi marca EUROPA TRAVEL (clasele 29 şi 43). În februarie 2015, CĂLIMĂNESCU a înfiinţat EUROPA TRAVEL SPECIALIST SRL Bucureşti (CUI: 34055205) şi a mutat mare parte din activitate pe această nouă societate.

Acest transfer de activitate este ciudat în condiţiile în care activele imobilizate au rămas la TOTAL IMAGE MEDIA SRL şi chiar a crescut valoarea lor (conform bilanţurilor din 2014-2016). Iar dacă e să ne luăm după menţiunile de pe site-ul europatravel.ro, societatea înfiinţată în 2004 nu mai are nicio legătură cu activitatea de turism derulată sub brandul EUROPA TRAVEL. Singura „scăpare” de la momentul transferului se referă la domeniul europăatravel.ro, care este deţinut în continuare de TOTAL IMAGE MEDIA SRL.

În aceste condiţii, este chiar dubioasă menţiunea „Agenţia EUROPA TRAVEL” de la Dosarul de insolvenţă nr.8491/3/2018 şi sugerează ori că datoria este foarte veche (de dinainte de august-septembrie 2015), ori că firma elenă nu a fost informată că TOTAL IMAGE MEDIA SRL nu mai administrează Agenţia EUROPA TRAVEL. Sau poate s-a gândit Mihaela MONEA că va fi mai de efect cererea dacă include un nume binecunoscut în turismul românesc… (sursa foto: facebook.com/EuropaTravel)