O firmă în reorganizare judiciară a cerut insolvenţa AQUA PARC; fostul patron al debitoarei, „Ginel” VLASIE, este judecat pentru evaziune fiscală şi aderare la un grup infracţional organizat

În judeţul Neamţ există societatea AQUA PARK BLUE EDEN SA Vadurele (CUI: 26803054), cea care deţine „singurul Aqua Park din regiunea Moldovei” şi care a intrat în insolvenţă pe data de 1 martie 2018 – detalii AICI.

Tot din Neamţ este şi AQUA PARC SRL (CUI: 16790810), o firmă cu sediul social în Slobozia, localitate care aparţine de oraşul Roznov. AQUA PARC SRL încă nu a intrat în insolvenţă, dar „e pe drumul cel bun” pentru că, pe 2 martie 2018, a fost reclamată de creditorul NORD-EST CONSULTING SRL Piatra Neamţ (CUI: 19241620).

Mai exact, NORD-EST CONSULTING SRL, agent economic aflat în reorganizare judiciară, a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva AQUA PARC SRL, demers care s-a soldat cu înregistrarea  Dosarului nr.514/103/2018 la Tribunalul Neamţ. Portalul instanţelor de judecată susţine că această cerere a fost depusă „prin EUROINSOLV SPRL” (administratorul judiciar), mişcare bizară şi atacabilă pentru că, chiar dacă este în reorganizare, firmei NORD-EST CONSULTING SRL nu i-a fost retras dreptul de administrare (există numit un administrator special şi acesta reprezintă firma şi în instanţă). Dar poate e doar o menţiune eronată pe portalul respectiv.

Chiar dacă nu se va solda cu deschiderea procedurii de insolvenţă, această „fluturare de muşchi” (cel mai probabil din partea administratorului judiciar Camelia Monalisa LITEANU) are şi o parte bună: ne aduce aminte cine este (patronul) AQUA PARC SRL.

Fiul trece firma pe numele tatălui… dar golăniile rămân la el!

Înfiinţată în 2004 de 3 asociaţi, AQUA PARC SRL a devenit societate cu unic asociat şi unic administrator în 2007, atunci când Gheorghe Gh. VLASIE (39 de ani în prezent) a preluat toate părţile sociale.

În februarie 2013, în două etape, societatea este preluată de Gheorghe V. VLASIE (69 de ani), acesta devenind şi unic administrator. După această schimbare ÎN ACTE a patronatului, societatea explodează: cifra de afaceri sare în 2014 la 23,5 milioane lei (de la 10 milioane lei în 2013), iar profitul net se majorează de 92 de ori. Cifra de afaceri creşte şi în următorii ani, ajungând la 36,95 milioane lei în 2016. Şi deosebit de interesant este faptul că această expansiune a afacerii AQUA PARC SRL s-a înregistrat fără ca datoriile să crească. Dimpotrivă, cele din 2016 sunt mai mici decât în 2013.

Un prim indiciu al „strategiei de dezvoltare” a firmei a apărut în aprilie 2016, când mascaţii au descins la sediul AQUA PARC SRL şi la domiciliul patronului, după cum susţinea presa locală la data respectivă (AICI, de exemplu). În realitate, patron (în acte) era VLASIE senior, iar cel vizat de percheziţii a fost „juniorul” (Gheorghe Gh. VLASIE), individ cunoscut la nivel local drept „Ginel” (cu N la mijloc, nu cu G!).

Totuşi, recunoaşterea meritelor lui „Ginel” VLASIE a venit în iunie 2016, prin deschiderea Dosarului nr.1664/103/2016, care are drept obiect „constituirea unui grup infracţional organizat„. Desigur, Gheorghe Gh. VLASIE („Ginel”) este parte în proces, mai exact inculpat, în timp ce AQUA PARC SRL este parte responsabilă civilmente.

Conform unui dosar asociat, care viza arestarea preventivă a unor inculpaţi, „Ginel” VLASIE este acuzat de „aderare la un grup infracţional organizat„, „evaziune fiscală, în formă continuată” şi „complicitate la spălare de bani, în forma continuată„, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost evaluat la 1.708.026,48 lei. Desigur, până la pronunţarea unei sentinţe definitive, Ginel VLASIE beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie.

Aşa stând treburile, cererea de insolvenţă depusă de NORD-EST CONSULTING SRL nu este chiar prima grijă a lui „Ginel” VLASIE… mai ales că el nu (mai) are nicio treabă cu firma! (sursa foto: aquaparc.ro)