O firmă poloneză a depus cerere de insolvenţa împotriva PAUL TRANS la începutul lunii aprilie 2018. Şi ce dacă?! Tribunalul Timiş încă nu a fixat primul termen de judecată

Pentru că Legea 85/2014 nu prevede un termen limită pentru judecarea cererilor de insolvenţă depuse de creditori, fiecare tribunal fixează data primului termen de judecată după proprile reguli. Probabil în funcţie de cât de aglomerată este instanţa şi de cât de multă trecere are firma reclamată (debitoarea).

Deşi prevederile legii sunt aceleaşi pentru toate instanţele, unele tribunale stabilesc/anunţă data primului termen de judecată după două-trei zile de la înregistrarea dosarului, iar altele… uită cu lunile anumite cereri de insolvenţă. Un exemplu în acest sens este Dosarul nr.1621/30/2018 de la Tribunalul Timiş, înregistrat pe data de 3 aprilie 2018.

Este vorba de o cerere de insolvenţă depusă de firma poloneză RED TRANSPORT Y SPEDYCJIA SP ZOO împotriva debitoarei PAUL TRANS SRL Timişoara (CUI: 13451525). Deşi au trecut aproape două luni de la înregistrarea cererii/dosarului, încă nu a fost stabilit/anunţat primul termen de judecată. Asta în condiţiile în care Dosarele de insolvenţă nr.1627/30/2018 şi 1661/30/2018 – ulterioare celui menţionat – au primit termene de judecată, unul dintre acestea fiind şi soluţionat între timp.

Impresia pe care şi-o face un creditor sau chiar un observator neutru este că Tribunalul Timiş, instituţie condusă de Adriana STOICESCU, favorizează debitoarea PAUL TRANS SRL Timişoara şi nu m-ar mira ca instanţa să o mai lălăie câteva săptămâni… până vine vacanţa judecătorească şi să fixeze primul termen de judecată prin toamnă.

PAUL TRANS SRL, societate deţinută şi administrată de Paulică MUSCĂ a încheiat anul 2017 cu un profit net de 458.206 lei, dar trebuie menţionat faptul că datoriile au scăzut foarte puţin în condiţiile în care cifra de afaceri s-a diminuat cu 23% faţă de anul anterior.

Cererea de insolvenţă depusă de creditoarea poloneză este singura de acest fel, dar PAUL TRANS SRL are probleme şi cu alţi creditori, de la începutul anului fiind înregistrate mai multe procese la Judecătoria Timişoara având ca obiect „Pretenţii” sau „Ordonanţă de plată”. (sursa foto: paul-trans.ro)