O fostă consilieră a lui VICTOR PONTA susţine că a împrumutat o firmă înfiinţată de LIVIU HARBUZ cu peste 300.000 de euro

Firma WIN WIN BUSINESS SRL Bucureşti (CUI: 17615485) a fost înfiinţată în anul 2005 de către Liviu HARBUZ (54 de ani în prezent), sub numele AGRI RISC CONSULTING SRL Bucureşti, şi a intrat direct în faliment prin procedură simplificată, la propria cerere, pe 14 decembrie 2016 (detalii AICI).

Deşi datoriile din bilanţul pe anul 2015 depăşeau 7 milioane lei, tabelul preliminar al creanţelor prezintă o masă credală acceptată de 2.074.772,62 lei şi doar doi creditori, cu menţiunea că unuia din aceştia – COREX & CB SRL Sinaia (CUI: 21809137) – i-a fost respinsă suma de un milion lei.

Celălalt creditor, cel mai important, este Adina NICULAE (27 de ani), înscrisă cu o creanţă chirografară de 1.429.493,44 lei, adică peste 300.000 de euro la cursul actual. Creditorul Adina NICULAE nu este fiica cea mică a lui Ioan NICULAE (ar fi fost culmea, ţinînd cont de această situaţie), ci de o fostă secretară de cabinet a lui Liviu HARBUZ.

Conform unui articol publicat AICI şi care a fost şters (probabil în campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut), când Liviu HARBUZ a renunţat la funcţia de consilier al premierului României, a lăsat-o pe Adina NICULAE în grija lui Victor PONTA, acesta devenind „consilier la cancelaria primului ministru„, după cum precizează în declaraţia de avere depusă pe 20 februarie 2013.

Dacă luăm în calcul această declaraţie de avere şi sărim peste faptul că apar exact aceleaşi veenituri ca şi în declaraţia de avere din 23 octombrie 2012, ceea ce este o eroare (voită sau nu), observăm că Adina NICULAE avea la acea dată un depozit de sub 4.000 de euro, venituri să zicem decente (aproape 2.800 lei/lună) şi deţinea nişte părţi sociale care nu valorau nimic pentru că firma respectivă, FERMA RĂZEŞILOR SA Bucureşti (CUI: 21479837), nu a mai desfăşurat activitate din 2010.

Dacă ne uităm la tabelul preliminar al creanţelor, rezultă că în mai puţin de 4 ani (2013-2016) Adina NICULAE a adunat cel puţin 300.000 de euro, bani pe care i-a aruncat în firma înfiinţată de HARBUZ, deţinută acum de Ştefan-Adrian MICLĂUŞ. Totuşi, mai există o problemă: WIN WIN BUSINESS SRL apare cu datorii foarte mari, de ordinul milioanelor de lei, începând cu anul 2013 şi se pune întrebarea dacă nu cumva creanţa invocată de fosta consilieră a lui Victor PONTA este din acea perioadă. Când sigur nu avea (declaraţi) acei bani!
Adina NICULAE nu mai figurează pe portalul ANI (Agenţia Naţională de Integritate) cu declaraţii de avere sau de interese din februarie 2013. Prin urmare, se presupune că de atunci a lucrat în domeniul privat, că om de afaceri nu prea a fost: NICULAE I.ADINA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ a fost radiată în 2015, iar FERMA RĂZEŞILOR SA nu a raportat activitate, iar în august 2016 a fost declarată INACTIVĂ de către ANAF.

În iulie 2013, Adina NICULAE a înfiinţat BIO GRIND SRL Vădurele, Neamţ (CUI: 31973160), cu obiect principal de activitate „fabricarea de furnire şi a panourilor de lemn„. Fosta secretară/consilieră a lui HARBUZ este unic asociat şi administrator, dar firma nu a desfăşurat activitate şi nici nu a depus declaraţiile fiscale, motiv pentru care a fost declarată INACTIVĂ de către ANAF în aprilie 2016.

În urmă cu două zile, pe 20 februarie 2017, Adina NICULAE a înfiinţat o nouă societate – EGO LINE 3D SRL Bucureşti (CUI: 37066861), avînd ca obiect principal de activitate „Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie” (ne-am dat dracului!). Se pare că bucureşteanca „are boală la moldoveni”, parteneri de afacere (fiecare cu 20% din capitalul social) fiindu-i Valentin ALEXA (26 de ani, născut în Bârlad) şi Dănuţ-Ilarion BEJENARIU (27 de ani, născut în Rădăuţi), acesta din urmă fiind desemnat administrator.

Revenind la falimentul dubios al firmei WIN WIN BUSINESS SRL Bucureşti: lichidatorul judiciar (provizoriu) C.I.I. PENIUC MIHAELA sau/şi judecătorul sindic Andreea Alexandra PINTEA de la Tribunalul Bucureşti ar trebui să cerceteze ce s-a întâmplat cu cele 2,85 milioane lei care figurau în casă şi conturi la finalul anului 2015 şi… de unde a avut Adina NICULAE aproximativ 300.000 euro să crediteze firma. Da, da… exact aşa se va întâmpla! (sursa foto: mesagerulneamt.ro)

CITIŢI ŞI:
Faliment dubios la o firmă înfiinţată de LIVIU HARBUZ; la finalul anului 2015, societatea avea în conturi 2,85 milioane lei!

 

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact