Obligat de Primăria Timişoara, lichidatorul judiciar a formulat acţiune de atragere a răspunderii împotriva palestinianului Sadi FARAJALLAH; Fiscul, deşi deţine cea mai mare creanţă, nu s-a deranjat să transmită votul la Adunarea Creditorilor

Deţinută şi administrată de palestinianul Sadi FARAJALLAH, societatea NORDIA VODA SRL Timişoara (CUI/CIF: 35823794) a fost înfiinţată în martie 2016, s-a ocupat de „întreţinerea şi repararea autovehiculelor”, fiind, de fapt, o spălătorie auto cu mari probleme de legalitate. A încheiat anul 2018 cu un profit net de 357.992 lei, la o cifră de afaceri de 471.390 lei, datorii de 50.374 lei… şi 417.632 lei în casă şi conturi la bănci!

În aprilie 2019, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara (Primăria Timişoara) a cerut insolvenţa NORDIA VODA SRL pentru o creanţă de 74.599 lei, iar Tribunalul Timiş a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă pe 30 august 2019Dosar nr.1774/30/2019.

În afară de municipalitate, la masa credală s-a mai înscris doar Fiscul – 115.637 lei, cu menţiunea că niciunul dintre creditori nu deţine garanţii, creanţele fiind bugetare. Dacă tragem linie rezultă că ţeapa trasă de firma lui Sadi FARAJALLAH se ridică la 190.236 lei.

Deşi i-am atras atenţia asupra disponibilităţilor din bilanţ, administratorul judiciar ALFA & QUANTUM CONSULTING SPRL nu a pomenit nimic de acei bani şi – în Raportul privind cauzele insolvenţei, depus cu foarte mare întârziere – a susţinut că debitoarea ar fi înregistrat o pierdere de 526.629 lei în primele 9 luni din 2019, că nu deţine bunuri sau lichidităţi… şi „nu sunt elemente şi probe care sa fundamenteze formularea unei cereri de angajare a raspunderii patrimoniale a organelor de conducere„.

Mai mult, ALFA & QUANTUM CONSULTING SPRL a propus închiderea procedurii… şi, implicit, îngroparea ţepei de 190.236 lei trasă bugetului local şi celui de stat. AJFP Timiş, care este creditor majoritar, nu doar că nu a formulat cerere de atragere a răpunderii… dar nici măcar nu a transmis vot pentru Adunarea Creditorilor care urma să analizeze „oportunitatea formulării acţiunii de atragere a răspunderii organelor de conducere a debitorului”!

Noroc de Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, care a trimis vot pentru întrunirea menţionată şi a susţinut că trebuie formulată o astfel de acţiune… dar partea proastă este că administratorul judiciar a fost desemnat să se ocupe de această problemă, adică exact cine s-a declarat împotriva unui astfel de demers.

Pentru că nu avea cum să se fofileze, ALFA & QUANTUM CONSULTING SPRL a înregistrat cererea de „antrenare răspundere” pe 9 septembrie 2020, iar primul termen în Dosarul asociat nr.1774/30/2019/a1 a fost programat pe 22 octombrie 2020. Nu ne rămâne decât să sperăm că aşa-zisul specialist în insolvenţe nu a formulat acţiunea „la plesneală”, astfel încât să fie respinsă! (sursa foto: adevarul.ro)