OMNIA TURISM: 40.000 euro – creanţa pentru care s-a cerut insolvenţa; unde ajung şi cine prelucrează datele cu caracter personal ale păgubiţilor?

Săptămâna trecută, creditoarea TRANSPOMAR INTERNAŢIONAL TURISM SRL Bucureşti (CUI: 16285516), firmă deţinută şi administrată de Maria VOICULESCU, a solicitat deschiderea insolvenţei împotriva OMNIA TURISM SRL Bucureşti (CUI: 2620505), eveniment pe care l-am anunţat în premieră AICI.

Referitor la creanţa pentru care s-a solicitat aplicarea Legii 85/2014, doamna VOICULESCU a precizat pentru SUPERVIZOR.ro că „valoarea este de 40.000 euro plus penalizări, iar vechimea – mult mai mare de 60 zile„.

Totodată, reprezentanta TRANSPOMAR INTERNAŢIONAL TURISM SRL a precizat că nu este mulţumită de termenul de judecată stabilit de instanţă, 22 martie 2018, motiv pentru care „săptămâna aceasta vom solicita preschimbarea termenului„.

Între timp, situaţia din online are şanse mari să degenereze: site-ul omniaturism.ro a fost închis, s-a creat cel puţin un grup consistent de păgubţi pe Facebook… şi fiecare spune ce a auzit sau aruncă diverse „pastile” în funcţie de interesul pe care îl urmăreşte. A apărut şi un aşa-zis „Centralizator pagubiţi Omnia Turism”, de fapt un formular care colectează date cu caracter personal… fără să se ştie cine are acces la aceste informaţii şi ce face cu ele.

A mai apărut şi CUCULIS pe la televizor (l-a „moştenit” pe COLŢUC, avocat care se logodise cu televiziunile), anunţând că statul trebuie să îi despăgubească pe cei înşelaţi de OMNIA TURISM sau de agenţiile partenere… şi, desigur, s-a arătat dispus să reprezinte aceste persoane într-un proces colectiv. Cică onorariul ar fi de 1.000 lei (+TVA). De persoană, nu pentru toţi!

Lui CUCULIS şi celor care cred în ceea ce spune acesta, uitând că au de-a face cu un avocat, le-a dat apă la moară Alin BURCEA, preşedintele ANAT, care susţine că „Pentru falimentul Omnia, vinovat este Guvernul”. Mi-a plăcut fenta celor de la profit.ro, care s-au jenat să îi ia un interviu… şi i-au dat loc de „editorial”! Presupunând că e aşa cum spune Alin BURCEA… de ce nu a zis la fel şi la MAREEA, la GENIUS TRAVEL sau la alte falimente celebre?!

Chiar dacă BURCEA şi CUCULIS ar avea câştig de cauză, situaţia nu se va rezolva foarte rapid. În schimb, cu paşi repezi se apropie Târgul de Turism al României – ediţia de toamnă. Iar UNELE agenţii partenere OMNIA care deja contabilizează găuri considerabile, pe care nu prea au cum să le acopere, s-ar putea să rupă la târg cu oferte/reduceri imposibile… că oricum nu mai contează! (sursa foto: jurnalul.ro)