Astăzi, 11 ianuarie 2019, la aproape 6 luni de la deschiderea procedurii generale de insolvenţă, a fost publicat tabelul preliminar al creanţelor în cazul insolvenţei OMNIA TURISM SRL (CUI: 2620505).

Conform documentului întocmit de administratorul judiciar provizoriu PODOREANU INSOLV IPURL, la masa credală s-au înscris numai 235 de creditori, iar totalul creanţelor admise, care coincide cu cel al sumelor solicitate, este de 8.369.221,18 lei.

Surprinde numărul foarte mic al persoanelor fizice înscrise în tabel, aproximativ 150, în condiţile în care la apariţia scandalului s-a vorbit de câteva mii de turişti ţeuiţi.

În ceea ce priveşte creanţele bugetare, de numai 801,94 lei, nu mă surprinde această sumă deoarece nu cred că Fiscul a mai intrat în posesia tuturor actelor contabile şi, prin urmare, nu a avut cum să mai calculeze tot felul de dobânzi şi penalităţi (numite oficial „accesorii”).

În schimb, mă surpride altceva: când a izbucnit scandalul, foştii angajaţi se plângeau că nu şi-au luat salariile (pe o lună, pe mai multe… nu s-a spus foarte clar), iar unul dintrei ei a fost foarte clonţos – a avut un dialog „contondent” atât cu mine, cât şi cu unii cititori SUPERVIZOR.ro. Acum, ce să vezi?! Nu există nicio creanţă salarială! Şi asta îmi aminteşte că, tot la colapsul agenţiei, s-a zis că sunt doar vreo 10.000 euro într-un cont!

Pentru că doresc ca tabelul să ajungă cât mai repede la cei interesaţi, nu mai insist deocamdată pe subiect şi doar reamintesc că Adunarea Creditorilor este programată LUNI, 14 ianuarie 2019, ora 15:00, la sediul administratorului judiciar (Bucureşti, str.Scoalei nr. 12, Bl. Corp A, et.1, ap.2, sector 2). Oficial, adresa de mail a practicianului este office@luizapopescu.ro, dar aceasta nu era funcţională zilele trecute, motiv pentru care cred că e bine să utilizaţi şi varianta avocat@luizapopescu.ro

DOCUMENTE ATAŞATE:
OMNIA TURISM SRL – Tabel preliminar al creanţelor

OMNIA TURISM SRL – Convocare Adunarea Creditorilor11 ianuarie 2019

6 Opinii până acum.

 1. MOCA IONEL spune:

  Noi, creditorii din teritoriu (ex.Brasov), nu putem ajunge si participa la adunarea generala a creditorilor. Cum putem imputernici pe cei din Bucuresti care participa sa exprime si votul nostru?

 2. Felix Caraiman spune:

  Ce interesant! Bavaria Holiday Group nu apare in tabelul creditorilor, desi a vandut atat de multe pachete de la Omnia. Care sa fie oare explicatia? Oare nu a platit banii la Omnia?

  • LIa spune:

   Am impresia ca Bavaria a fost judecata dupa legea actuala, aparuta in vara 2018, potrivit careia, agentiile intermediare sunt exonerate de obligatii fata de clienti. Acest lucru e incorect pt ca pe vechea legislatie, OG 107/1999, care era in vigoare cand noi am incheiat contracte cu Bavaria Tour, din cate stiu eu, scria ca agentiile au obligatii fata de clienti(vezi OG 107/1999, Art. 24 (1)), nu doar cele tour operatoare(vezi Art. 1, lit 1 din OG 107/1999, unde se precizeaza ce inseamna ag de turism(aici fiind incluse si cele care desfasoara activitati de intermediere, cum a facut Bavaria).In justitie nu functioneaza principiul retroactivitatii si, cu toate astea, si politia si Societatea de Asigurari Omniasig m-au bagat la pagubiti Omnia Tour.

   • Felix Caraiman spune:

    Eu nu am facut referire la responsabilitatea societatii Bavaria Holiday Group in calitate de agentie intermediara care a vandut pachete Omnia, ci am constatat doar faptul, cel putin bizar, ca Bavaria nu s-a inscris la masa credala Omnia Turism, asa cum au facut celelalte agentii intermediare de buna credinta, care au virat banii la Omnia, conform contractului cu aceasta din urma (in maxim 3 zile de la incasare, pentru rezervarile early booking). Inscrierea la masa credala este o dovada ca agentia respectiva a platit banii la Omnia si este necesara si pentru justificarea in contabilitate, cu atat mai mult cu cat Bavaria a intrat ea insasi in faliment.

 3. crivat alexandru spune:

  isteata gaselnita celor care vor sa amine sine die definitivarea cazului OMNIA;si anume aceea de constituire a unui comitet (reintoarcere la nenea Iancu si ale lui comitete si comitii)al creditorilor prin alegeri libere; si nu prin desemnarea acestui comitet de catre judecatorul cauzei functie sa zicem de valoarea prejudiciului fiecarui creditor.Niciodata cei 235 de creditori,sau macar 1/2+1 dintre ei nu se vor intilni si pune de acord cu numele celor care vor face parte din acest comite;vor trece anii si ……

Spune-ți opinia