OMNIA TURISM: Doar 235 de creditori înscrişi la masa credală… cu o sumă totală de 8,37 milioane lei; Adunarea Creditorilor este programată LUNI, 14 ianuarie 2019

Astăzi, 11 ianuarie 2019, la aproape 6 luni de la deschiderea procedurii generale de insolvenţă, a fost publicat tabelul preliminar al creanţelor în cazul insolvenţei OMNIA TURISM SRL (CUI: 2620505).

Conform documentului întocmit de administratorul judiciar provizoriu PODOREANU INSOLV IPURL, la masa credală s-au înscris numai 235 de creditori, iar totalul creanţelor admise, care coincide cu cel al sumelor solicitate, este de 8.369.221,18 lei.

Surprinde numărul foarte mic al persoanelor fizice înscrise în tabel, aproximativ 150, în condiţile în care la apariţia scandalului s-a vorbit de câteva mii de turişti ţeuiţi.

În ceea ce priveşte creanţele bugetare, de numai 801,94 lei, nu mă surprinde această sumă deoarece nu cred că Fiscul a mai intrat în posesia tuturor actelor contabile şi, prin urmare, nu a avut cum să mai calculeze tot felul de dobânzi şi penalităţi (numite oficial „accesorii”).

În schimb, mă surpride altceva: când a izbucnit scandalul, foştii angajaţi se plângeau că nu şi-au luat salariile (pe o lună, pe mai multe… nu s-a spus foarte clar), iar unul dintrei ei a fost foarte clonţos – a avut un dialog „contondent” atât cu mine, cât şi cu unii cititori SUPERVIZOR.ro. Acum, ce să vezi?! Nu există nicio creanţă salarială! Şi asta îmi aminteşte că, tot la colapsul agenţiei, s-a zis că sunt doar vreo 10.000 euro într-un cont!

Pentru că doresc ca tabelul să ajungă cât mai repede la cei interesaţi, nu mai insist deocamdată pe subiect şi doar reamintesc că Adunarea Creditorilor este programată LUNI, 14 ianuarie 2019, ora 15:00, la sediul administratorului judiciar (Bucureşti, str.Scoalei nr. 12, Bl. Corp A, et.1, ap.2, sector 2). Oficial, adresa de mail a practicianului este office@luizapopescu.ro, dar aceasta nu era funcţională zilele trecute, motiv pentru care cred că e bine să utilizaţi şi varianta avocat@luizapopescu.ro

DOCUMENTE ATAŞATE:
OMNIA TURISM SRL – Tabel preliminar al creanţelor

OMNIA TURISM SRL – Convocare Adunarea Creditorilor