OPTIMA ATLANTIC: Incompetenţa judecătorului sindic este completată de nesimţirea lichidatorului judiciar; am sesizat Fiscul cu privire la „isprava” lui SAVIN

OPTIMA ATLANTIC SRL Galaţi (CUI/CIF: 42870624) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar în sentinţa de deschidere a procedurii simplificate – pronunţată de judecătorul sindic Diana-Mihaela OANCEA (foto) în Dosarul nr.3910/121/2021 – se precizează că «societatea are datorii către creditori de 46.257 lei».

Legea nr 113/2020 „privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei şi a altor acte normative” a stablit că «valoarea-prag (cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă) este de 50.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitori». Din păcate Diana-Mihaela OANCEA, fost preşedinte al Judecătoriei Galaţi (detalii AICI), nu a aflat de această modificare… operată încă din 8 iulie 2020!

Numit la propunerea debitoarei, lichidatorul judiciar CREŢU LAURA INSOLV IPURL s-a gândit că incompetenţa judecătorului sindic trebuie completată cu… nesimţire, aşa că nu a publicat tabelul preliminar al creanţelor până la termenul limită prevăzut în sentinţa de deschidere a procedurii – 7 octombrie 2021.

Mai mult, aşa-zisa specialistă în insolvenţe LAURA CREŢU trebuia „să întocmească şi să depună un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de faliment, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, în termen de 40 de zile de la data desemnării”.

A fost desemnată pe 12 august 2021… şi nu există nici măcar o menţiune despre acest raport, deşi normal ar fi fost să fie publicat în BPI. Acest „normal” se traduce aşa: doar practicienii care nu au nimic de ascuns, care nu sunt în cârdăşie cu debitoarele şi care ştiu cât de cât să scrie în limba română… publică acest document în BPI.

Cel mai probabil, lichidatorul judiciar provizoriu recurge la aceste manevre pentru că aşteaptă să vadă ce face Fiscul… după sesizarea SUPERVIZOR.ro. Eu sper că AJFP Galaţi „nu va dormi în papuci”… şi nu o să mă oblige să sesizez structura centrală ANAF!

În ceea ce priveşte debitoarea OPTIMA ATLANTIC SRL, reamintesc că a fost înfiinţată în august 2020 de Alin-Adrian SAVIN şi recent a fost trecută pe numele unui individ cu numele Ionuţ POSTOLACHE… o tranzacţie similară fiind înregistrată şi în cazul societăţii ZODIAC TREND SRL Galaţi (CUI/CIF: 39101671).

Pentru anul trecut (5 luni de activitate), OPTIMA ATLANTIC a raportat 5 angajaţi, profit net de 531.820 lei, la o cifră de afaceri de 531.820 lei, datorii de 48.394 lei şi active circulante de 580.292 lei… din care 580.292 lei în casă şi conturi! (sursa foto: impact-est.ro)

CITIŢI ŞI:
Înfiinţată în august 2020 de Alin Adrian SAVIN şi vândută recent, OPTIMA ATLANTIC a intrat direct în faliment cu datorii de 46.257 lei… deşi valoarea-prag prevăzută de lege este 50.000 lei; mai mult, firma a încheiat anul trecut cu lichidităţi de 12 ori mai mari ca datoriile; judecătorul sindic care nu cunoaşte prevederile actualizate ale Legii 85/2014 se numeşte Diana-Mihaela OANCEA