ORADEA SHOPPING CITY a intrat direct în faliment, cu datorii de 277 milioane lei

0

În anul 2010, societatea SHOPPING CENTER HOLDING SRL Bucureşti (CUI: 21254117) a preluat TIAGO MALL Oradea, contra sumei de 30,5 milioane euro, deşi centrul comercial era evaluat la 60 milioane euro, şi l-a rebotezat ORADEA SHOPPING CITY.

După vreo 6 ani de activitate pe minus, SHOPPING CENTER HOLDING SRL a anunţat în toamna anului trecut că vrea să vândă mall-ul cu 15 milioane euro, sumă care nici măcar nu acoperă pierderile acumulate. Pentru că nu s-a găsit niciun amator, proprietarul ORADEA SHOPPING CITY a solicitat aplicarea Legii 85/2014, dar nu pentru a beneficia de o reorganizare judiciară, ci a cerut direct intrarea în faliment prin procedură simplificată.

Şi judecătorul sindic a fost mirat de solicitare, motiv pentru care la primul termen a pronunţat o amânare, solicitând ca debitorul să depună „Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor/Acţionarilor dacă se solicită deschiderea procedurii simplificate”.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.18767/3/2017, SHOPPING CENTER HOLDING SRL a invocat rezultatele financiare din 2016 şi anume: pierderi de 9.126.319 lei, capitaluri negative de -123.210.565 lei şi datorii totale de 277.347.831 lei. La asemenea valori, judecătorul sindic Adriana Elena BOJINCĂ nu a mai avut îndoieli şi, pe 6 iunie 2016, a dispus intrarea in faliment prin procedură simplificată a debitorului şi, desigur, ridicarea dreptului de administrare.

Atribuţiile de lichidator judiciar provizoriu vor fi îndeplinite de EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL – Filiala Bucureşti, practician care încă nu a publicat în BPI notificarea privind deschiderea procedurii. Noroc de instanţă că a publicat sentinţa şi a notificat registrul Comerţului. Termenul limită de înscriere la masa credală este 21 iulie 2017, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor se va desfăşura pe 4 august 2017.

SHOPPING CENTER HOLDING SRL are un capital social de numai 200 lei, unic asociat fiind offshore-ul cipriot KARIAS TRADING LTD, în timp ce unic administrator a fost (până la faliment) Ionela-Cristina BĂLĂNESCU (fostă DINU, 32 de ani). Cu toate acestea, în presa locală şi naţională s-a acreditat ideea că, de fapt, cumpărătorul real al mall-ului din Oradea este Puiu POPOVICIU.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.18767/3/2017 este programat pe 18 septembrie 2017. (sursa foto: oradeashoppingcity.ro)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contactLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.