Pană de bani la o afacere cu anvelope; patronul a pregătit firma de rezervă

pneus-expert-600

Controlată de Dorel PINTEA (45 de ani), afacerea cu anvelope derulată prin firma PNEUS EXPERT SRL Timişoara (CUI: 15005057) „s-a dezumflat” încă din 2012, an în care cifra de afaceri a scăzut cu mai mult de o treime faţă de anul anterior, iar exerciţiul financiar a fost încheiat, în premieră, cu pierderi.

Deşi în 2015 a înregistrat rezultate financiare superioare celor din 2014, nivelul datoriilor a rămas ridicat, iar această problemă „a făcut explozie” pe 1 noiembrie 2016, dată la care judecătorul sindic Cristina CRĂCIUN de la Tribunalul Timiş a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă. Cererea a fost depusă chiar de debitoare, în documentaţia depusă la Dosarul nr.7644/30/2016 precizând că „fondurile băneşti disponibile sunt insuficiente pentru plata datoriilor exigibile în sumă de 721.852 lei„. Această valoare declarată a datoriilor este mult mai mică decât cea din bilanţul pe 2015 (puţin peste două milioane lei) şi, dacă nu este „subevaluată”, poate fi datorată mutării unor pasive (şi active) pe o altă firmă.

pneus-expert-14-ani-2015-w

La propunerea debitoarei, instanţa a numit practicianul ACTIV GRUP IPURL Arad (Ioan BIRIŞ) în funcţia de administrator judiciar provizoriu, cu un onorariu iniţial de 3.000 lei, dar surprinzător este faptul că, după cum se precizează în sentinţă, plata „se va face din fondurile speciale aflate în administrarea UNPIR Timiş„, şi nu din averea debitoarei! Termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 16 decembrie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor este programată pe 10 ianuarie 2017, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar (Arad, str.Tribunul Buteanu nr.1, ap,1).

Deşi insolventa PNEUS EXPERT SRL este menţionată în continuare drept comerciant/administrator al magazinului online pneus-expert.ro, Dorel PINTEA a pregătit „roata de rezervă”, înfiinţând societatea PNEUS EXPERT ONLINE SRL (CUI: 36388940), care are ca obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule”, iar sediul social coincide cu al „surorii mai mari”.

Înmatriculată la începutul lunii august 2016, PNEUS EXPERT ONLINE SRL încă nu a înregistrat angajaţi şi nu a devenit plătitoare de TVA, ceea ce sugerează că activitatea propriu-zisă încă nu a fost transferată pe această firmă. Dar a trecut timp suficient pentru mutarea stocurilor şi obligaţiilor de plată aferente, ceea ce ar justifica datoriile relativ mici declarate de insolventa PNEUS EXPERT SRL. Pentru că Dorel PINTEA nu mai putea fi unic asociat, la noua firmă este partener de afaceri cu Maria PINTEA (63 de ani).

În Dosarul nr.7644/30/2016 de insolvenţă al societăţii PNEUS EXPERT SRL Timişoara, următorul termen de judecată este programat pe 16 februarie 2017. (sursa foto: facebook.com/pneus.expert)