Panică printre vegani! Două cereri de insolvenţă împotriva firmei care deţine mărcile SALAD BOX

Înfiinţată în iunie 2011 ca societate de tip SRL-D, de către Doroteea Elena ISAI, actuala EMMA SALAD SRL Cluj-Napoca (CUI: 28677955) îi are ca asociaţi pe Dan ISAI (45%), Daniel LAR (45%) şi mai mulţi membri ai familiei LUPAŞ, iar din 2015 obiectul principal de activitate constă în „Leasing de bunuri intangibile (exclusiv financiare)” (Cod CAEN: 7740).

Dincolo de reezultatele financiare, important este faptul că EMMA SALAD SRL este firma care deţine mărcile SALAD BOX, GREEN BOX, BIO BOX şi YOU+, utilizate într-o afacere „de alimentaţie publică” extinsă la nivel naţional.

Deşi pe site-ul saladbox.ro nu există niciun fel de informaţii despre proprietar sau despre comercianţii care administreză restaurantele/locaţiile SALAD BOX din ţară, se poate deduce (şi cu ajutorul unui articol din ZF) că EMMA SALAD SRL este firma care deţine „drepturile privind francizarea brandului„.

Pentru anul 2017, EMMA SALAD SRL a raportat 10 angajaţi, un profit net de 361.795 lei, la o cifră de afaceri de 4,2 milioane lei, datorii de 1,18 milioane lei şi creanţe de 2.055.336 lei.

Deşi nu a avut niciun fel de proces în 2017 şi 2018, iar rezultatele financiare (din 2017, cele pentru 2018 încă nu sunt disponibile) pot fi considerate pozitive, EMMA SALAD SRL s-a trezit la începutul acestei luni cu două cereri de insolvenţă, care fac obiectul Dosarului nr.234/1285/2019 de la Tribunalul Comercial Cluj.

În acest conflict comercial sunt implicate două firme presupuse creditoare, ambele din Ungaria – MEDI FOR FIT KFT şi GREENSALAD VENDEGLATO ES SZOLGALTATO KFT (acestea sunt denumirile postate pe portalul instanţelor de judecată, e posibil să nu fie chiar corecte!).

Instanţa clujeană încă nu a stabilit data primului termen de judecată şi, dacă nu se dezminte şi lucrează ca şi până acum, sunt şanse mari ca aceste cereri de aplicare a Legii 85/2014 împotriva presupusei debitoare EMMA SALAD SRL să nu fie soluţionate înainte de vacanţa judecătorească din vară! (sursa foto: facebook.com/SaladBoxRomania)