Patru ani de faliment AD MEDIA GROUP, masă credală de 1,9 milioane lei; de doi ani se încearcă vânzarea unor bunuri evaluate la 33.600 lei… onorariul lichidatorului judiciar pe un an şi o lună! Au mai rămas trei hârburi nevândute şi „în vederea soluţionării mai rapide a dosarului”… a fost programat un nou termen de judecată în martie 2024

Înfiinţată în august 2005, societatea AD MEDIA GROUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 17847442) a fost administrată până la începutul anului 2016 de Adrian ACOSTOAIEI (foto), individ care a candidat la parlamentare în 2012 şi despre care găsiţi AICI câteva „aprecieri” din acea perioadă.

Din februarie 2016, AD MEDIA GROUP SRL este deţinută şi administrată de Eleonora ACOSTOAIEI… iar feciorul a ajuns consilier judeţean şi „milionar în datorii la stat” – detalii AICI.

AD MEDIA GROUP SRL a intrat direct în faliment, la propria cerere, iar sentinţa pronunţată pe 18 decembrie 2019 în Dosarul nr.7353/99/2019 precizează că «la interpelarea instanţei cu privire la totalul datoriilor, precum şi a creanţelor bugetare din datorii, debitoarea arată că totalul datoriilor este aproximativ 500.000 lei, fără posibilitatea de a fi recuperate, iar creanţele bugetare reprezintă în jur de 290.000 lei»!

Tabelul creanţelor a venit cu o dublă surpriză – masa credală se ridică la 1,88 milioane lei, iar cel mai mare creditor este septuagenara Eleonora ACOSTOAIEI… cu 1.238.495,76 lei, echivalentul a aproximativ 1.000 de pensii medii (la nivelul anului 2019).

Fiscul – care deţine o creanţă teoretic garantată de 258.577 lei şi una bugetară de 34.103 lei – a contestat creanţa septuagenarei şi chiar a sugerat o cârdăşie între debitoare şi lichidatorul judiciar EXPRESSS LICHIDATOR IPURL Iaşi (Daniel Constantin LUPU)… apreciind că „onorariul lichidatorului judiciar în cuantum de 2.500 lei/lună este mult prea mare în raport de dimensiunile cauzei, de dimensiunea creanţelor înscrise la masa credală şi operaţiunile de valorificare ce urmează a fi efectuate în prezenta procedură”.

DA, este vorba de practicianul specializat în falimente cu creanţe dubioase/fictiveAICI, AICI şi AICI, de exemplu.

Demersul AJFP Iaşi a fost respins de ambele instanţe (probabil a fost conceput astfel încât să nu fie admis! De ce nu a sesizat ONPCSB?), astfel că mama consilierului a rămas creditor majoritar.

La finalul anului 2021, adică după doi ani de faliment, s-a reuşit evaluarea aşa-ziselor bunuri (unele poreclite şi autoturisme) din patrimoniul AD MEDIA GROUP SRL. S-a stabilit o valoare de piaţă de 33.600 lei şi nişte oameni raţionali ar fi spus aşa: „le dăm la fier vechi, luăm câteva mii de lei, acoperim parţial cheltuielile cu procedura (peste 50.000 lei era la momentul acela doar onorariul lichidatorului judiciar) şi închidem dosarul”.

Ţi-ai găsit să vrea competenţii de la Fisc! S-a decis valorificarea bunurilor, până acum s-au organizat vreo 20 de licitaţii şi tot mai sunt nevândute două autoturisme, o semiremorcă… şi „mai rămân de recuperat şasiurile a 3 remorci auto din patrimoniul debitoarei, care au fost abandonate în diverse locaţii din ţară”!

Amuzant este faptul că lichidatorul judiciar – care primeşte aproape de pomană 2.500 lei/lună – spune că «se poartă şi discuţii cu o persoană interesată de achiziţia în bloc a tuturor bunurilor mobile rămase de valorificat, în vederea soluţionării mai rapide a dosarului de insolvenţă».

La termenul din 26 octombrie 2023, judecătorul sindic a pronunţat o amânare „în vederea valorificării bunurilor din averea debitoarei”… pentru data de 7 martie 2023. Pentru aceste patru luni (şi ceva), EXPRESSS LICHIDATOR IPURL trebuie să primească cel puţin 10.000 lei. Şi dacă se vând hârburile care mai există şi cele abandonate prin ţară… nu se acoperă cheltuielile din această perioadă! Și, desigur, decizia instanței este «în vederea soluţionării mai rapide a dosarului de insolvenţă»!  (sursa foto: facebook.com/daribari2007)