Pierderi şi datorii impresionante pentru firmele ROMÂNIA TV

Deşi mai toată lumea spune că postul ROMÂNIA TV îi aparţine lui Sebastian GHIŢĂ, în acte apare o altă situaţie. Astfel, conform CNA, „deţinătoarea licenţelor audiovizuale este societatea RIDZONE COMPUTERS SRL, ai cărei asociaţi sunt: RTV SATELLITE NET SRL (asociat unic Tronaru Radu Mihai) – 95% şi Tronaru Radu Mihai – 5%”.

RIDZONE COMPUTERS SRL Ploieşti (CUI 14954665) a reuşit „performanţa” de a înregistra pierderi cumulate de peste 30 milioane lei în ultimii 3 ani. Faptul că nimeni nu i-a cerut insolvenţa, deşi este clar că se află într-o astfel de situaţie, sugerează că datoriile de peste 33 milioane lei sunt înregistrate către un sponsor generos, care probabil nu îşi pune problema că va recupera vreodată aceşti bani. Partea bună la această firmă este că, deşi figurează cu peste 50 de angajaţi, nu înregistrează restanţe semnificative la bugetele de stat.

RIDZONE-COMPUTERS-w

RTV SATELLITE NET SRL Ploieşti (CUI 28330130) are doar 4 ani de existenţă şi este, de fapt, firma prin care îşi desfăşoară activitatea postul ROMÂNIA TV. Anul trecut, această societate a obţinut rezultate mult mai bune decât în 2013, dacă putem considera pierderile de 5,7 milioane lei ca fiind rezultate bune.

RTV-SATELLITE-NET-w

La 31 decembrie 2014, RTV SATELLITE NET SRL înregistra creanţe de peste 13 milioane lei, sumă care se apropie de jumătate din cifra de afaceri, ceea ce înseamnă că ROMÂNIA TV este obligată să lucreze cu termene de plată de peste 100 de zile. Totuşi, această valoare reprezintă mai puţin de un sfert din totalul datoriilor, care a ajuns la aproape 59 milioane lei.

RTV-SATELLITE-NET-bilant-wRTV SATELLITE NET SRL – situaţii financiare 2014

La 30 iunie 2015, RTV SATELLITE NET SRL înregistra obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 3,55 milioane lei, inclusiv o componentă de stopaj la sursă, cu menţiunea că s-au acordat înlesniri la plată, ceea ce înseamnă că, măcar teoretic, firma şi-a propus să achite aceste datorii şi şi-a asumat nişte termene de plată.

RTV-SATELLITE-NET-datorii-w

Interesant este faptul că RIDZONE COMPUTERS SRL şi RTV SATELLITE NET SRL au un capital social de numai 200 lei (fiecare), o altă asemănare fiind valoarea negativă foarte mare a capitalurilor proprii, minusul depăşind 30 milioane lei în ambele cazuri.

Deşi nu a desfăşurat activitate în 2013 şi 2014, merită menţionată înfiinţarea firmei RTV NET INTERNAŢIONAL SRL (CUI 31521661) la 17 aprilie 2013, cu sediul social la aceeaşi adresă (strada Democraţiei 28A), avându-l pe Tronaru asociat majoritar (90%) şi administrator. Probabil această firmă este o soluţie de backup pentru cazul în care cealaltă firmă RTV va trebui să tragă obloanele.