PNL trebuie să achite 1,37 milioane lei unei firme a familiei FENECHIU; două cereri de executare silită împotriva liberalilor se judecă de Dragobete

Relu Fenechiu-Gheorghe nichita-Cristian Adomnitei9944IMAGINE DE COLECŢIE:

Relu FENECHIU, Gheorghe NICHITA şi Cristian ADOMNIŢEI în 2012, sub aceeaşi „umbrelă” (USL). Acum, FENECHIU este în penitenciar, NICHITA în arest preventiv, iar ADOMNIŢEI sub control judiciar. Fiecare pe cont propriu! (sursa foto: Liviu Chirica/Zoom Art)

În 2014, an în care Relu FENECHIU a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în „Dosarul Transformatorul”, una din firmele lui, LA ROCCA SRL Iaşi (CUI: 12176702) a dat în judecată PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, obiectul procesului fiind „ordonanţă de plată – OUG 119/2007 / art.1013 CPC ş.u.” (Dosar nr. 27381/3/2014, Tribunalul Bucureşti). Mai exact, firma ieşeană încerca să recupereze astfel o sumă de bani datorată de vechiul partid liberal (presupunând că juridic ar exista unul nou).

 Instanţa s-a mişcat rapid şi în două termene (aproape două luni) i-a liniştit pe liberali, sentinţa pronunţată pe 1 octombrie 2014 fiind următoarea: „Respinge cererea de emitere a ordonanţei de plată, astfel cum aceasta a fost precizată ca nefondată. Respinge cererea creditoarei de obligare a debitoarei la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare acesteia„.

 Pe 20 iulie 2015, la aproape 10 luni de la sentinţă, LA ROCCA SRL (prin avocatul Ciprian Marius ZANCU) promovează cererea în anulare, astfel fiind deschis Dosarul 27142/3/2015, tot la Tribunalul Bucureşti. Ţinând cont că firma ieşeană avea, conform primei sentinţe, un termen de 10 zile, rezultă că a primit comunicarea după aproximativ 9 luni de la pronunţarea deciziei din prima instanţă!

 De data aceasta, judecata a fost ceva mai lentă şi a durat 7 luni, sentinţa fiind pronunţată la al treilea termen, din 16 februarie 2016. Şi spune aşa: „Admite în parte cererea în anulare. Ordonă debitorului (PNL . n.r.) să achite creditoarei suma de 1.367.000 lei reprezentând contravaloare produse, în termen de 10 zile de la comunicare. Obligă debitorul să achite creditoarei suma de 4.150 lei, cu titlu de judecată. Definitivă„.

LA-ROCCA-10-ani-600

Acum, în prag de campanie electorală, „vine mănuşă” o astfel de veste pentru liberali. Singura lor „salvare” ar fi să întârzie comunicarea. Dar chiar şi aşa, tot trebuie să ajungă măcar înainte de alegerile generale. Totuşi, liberalii cu expertiză juridică (pe la firme de stat) ar putea să găsească o variantă de „a băga în faliment” vechiul PNL (cu tot cu datorii) şi de a înfiinţa unul nou, „mai mare şi mai curat”.

 Partea „şi mai frumoasă” pentru liberali este că nu pare a fi singura datorie către LA ROCCA SRL, societatea ieşeană depunând o altă acţiune în instanţă pe 27 ianuarie 2016, având ca obiect „pretenţii”. În plus, acestă firmă nu este singura care se războieşte cu PNL, cererile de executare silită demarate de AMMA PRINT SRL (Dosar nr.8613/299/2016) şi UNITED MEDIA SRL (Dosar nr.7449/299/2016) urmând a fi judecate peste două zile, chiar de Dragobete! Şi mai sunt şi alte speţe.

 În ceea ce priveşte LA ROCCA SRL Iaşi, aceasta are ca obiect principal de activitate „intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii”, iar capitalul social de 115.000 lei este deţinut de Alex FENECHIU (împlineşte 22 de ani săptămâna viitoare) – 95,70% şi Mariana-Daniela FENECHIU (39 de ani) – 4,25%. Atribuţiile de administrator sunt îndeplinite de Cristian GHIBU (48 de ani), fost secretar de stat la Transporturi şi un apropiat al lui Relu FENECHIU.