POLITEHNICA IAŞI: Pierderi de două milioane lei şi datorii de 5,7 milioane lei

Am aflat mai ieri de pe contul de FB al unui jurnalist sportiv din Iaşi (de AICI) că anul viitor se vor împlini 75 de ani de la înfiinţarea ehipei de fotbal din Capitala Moldovei… cunoscută drept POLITEHNICA IAŞI. La un moment dat avea în denumire şi LINX (sau LYNX, nu mai ştiu exact), de la numele unui sponsor despre care se spune că a dat foc fabricii de confecţii pe care o deţinea… sărim peste asta!

Nici că se putea mai bine pentru actualii indivizi care sunt la conducerea Primăriei Iaşi. Nu trebuie să mai inventeze ceva de genul „IAŞI – 600”, au posibilitatea să spargă o grămadă de bani cu această aniversare… din an electoral.

Până la anu’ mai este, aşa că propun să vedem ce rezultate financiare a înregistrat anul trecut (2018) echipa de fotbal din Iaşi. Pentru anii „şi mai trecuţi”, rezultatele financiare le găsiţi AICI.

În 2018, ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV MUNICIPAL POLITEHNICA IAŞI (CUI: 14054272) a înregistrat pierderi (oficial numite deficit) de 2.005.004 lei, datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an de 5.741.791 lei şi capitaluri proprii NEGATIVE de -4.650.246 lei.


ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV MUNICIPAL POLITEHNICA IAŞI – rezultate financiare 2018

ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV MUNICIPAL POLITEHNICA IAŞI nu figurează pe site-ul ANAF cu datorii la bugetele de stat, dar nu e exclus să fie o eroare/omisiune. Ştiu o echipă din Liga I care are datorii la stat DECLARATE de peste un milion de lei… şi nu apare pe anaf.ro.

Am mai aflat de pe contul menţionat că „în acest sezon, actuala echipă a Iaşului, CSM Politehnica, are dreptul de a purta titulatura şi sigla FC Politehnica„… şi mi-am amintit de faptul că lichidatorul judiciar a făcut o golănie în ceea ce priveşte marca/sigla – detalii AICI.

Legat de fosta entitate juridică care a administrat echipa de fotbal (scuzaţi cacofonia!), numită FOTBAL CLUB POLITEHNICA IAŞI SA (CUI: 16764020), sunt oarecum surprins că Fiscul deţine o creanţă TEORETIC GARANTATĂ de 3,7 milioane lei, plus una bugetară de 2,7 milioane lei, şi nu a recuperat niciun leu… şi nici nu a cerut atragerea răspunderii personale PENTRU NIMENI! În condiţiile în care „acelaşi Fisc” execută mici întreprinzători pentru câteva sute de lei. (sursa foto: mapio.net)

CITIŢI ŞI:
POLITEHNICA IAŞI: Expertul a cerut pentru evaluarea palmaresului şi mărcilor mai mult decât valorează acestea! Care este ISTORICUL ECHIPEI