Porcii de la NUTRIMOLD au ajuns în incapacitate de plată: dosarul de insolvenţă nu apare pe portalul instanţelor de judecată

Dacă ar fi să luăm de bune afirmaţiile companiei, NUTRIMOLD SA Iaşi (CUI: 1958614) este cel mai mare producător independent din zona Moldovei specializat în producţia şi comercializarea furajelor combinate complete, concentratelor proteino-vitamino-minerale şi a altor produse complementare domeniului zootehnic. Societatea a fost înfiinţată în 1991 şi este controlată de Iulian-Gabriel TARŢĂU (50 de ani, născut în Focşani), chiar dacă funcţia de administrator este ocupată oficial de Dumitru CHIŞCĂ (63 de ani).

Pentru că avea hrana necesară la dispoziţie, TARŢĂU s-a gândit că nu e mare şmecherie să îşi lărgească afacerea şi în domeniul creşterii animalelor, aşa că a achiziţionat Complexul de Creşterea Porcilor din comuna Vereşti, judetul Suceava. În afacere nu a fost implicată direct NUTRIMOLD SA, ci TAGRO GRUP SRL (CUI: 19080094), firmă înfiinţată în 2006 şi care la începuturi a avut sediul social în incinta fostului Abator Tomeşti (Iaşi).

Conform presei locale, complexul de la Vereşti are 22 de hectare, iar investiţia s-ar fi ridicat la 9 milioane euro (detalii AICI). În ceea ce priveşte implicarea NUTRIMOLD SA, aceasta a fost una serioasă, compania ieşeană având calitate de codebitor în cel puţin 3 contracte de credit încheiate de TAGRO GRUP SRL cu CEC BANK (pentru achiziţionarea complexului – credit din aprilie 2011, pentru dotarea cu utilaje şi modernizare hale creştere porci – iunie 2011 şi decembrie 2014).

Încă de la începutul anului trecut au ieşit la iveală probleme financiare la NUTRIMOLD SA (cereri de deschidere a insolvenţei), iar în decembrie 2016 s-a vorbit de un control al Direcţiei ANTIFRAUDĂ, care ar fi găsit mai multe nereguli la firmele din cadrul Grupului, inclusiv la TAGRO GRUP SRL (detalii AICI). Nu este foarte clară existenţa unei legături cu acest control, dar sigur este că societatea care deţine/administrează Complexul de Porci de la Vereşti s-a cerut în insolvenţă, solicitarea fiind admisă de judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ pe 21 martie 2017.

Curios este faptul că Dosarul de insolvenţă nr.2082/99/2017 (Număr în format vechi 77/2017), înregistrat la Tribunalul Iaşi pentru că TAGRO GRUP SRL are sediul social În Capitala Moldovei, nu apare pe portalul instanţelor de judecată… deşi a trecut aproape o săptămână de când a fost judecat! Probabil este doar o eroare, şi nu o acţiune intenţionată… din moment ce sentinţa a fost publicată în BPI, iar Registrul Comerţului a fost notificat privind deschiderea procedurii.

În cadrul procedurii generale de insolvenţă, CASA DE INSOLVENŢĂ B&F SPRL Iaşi (Liviu Gabriel BRAN şi Dumitru FALOTĂ) va îndeplini atribuţiile de administrator judiciar provizoriu, iar data de 8 mai 2017 este termenul limită de înscriere la masa credală. Data şi locul primei Adunări a Creditorilor nu au fost fixate de instanţă, ci urmează a fi comunicate de administratorul judiciar. (sursa foto: startuptipsdaily.com)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact