Primăria Iaşi a declarat război actualilor difuzori de presă; Insolvenţa AMO PRESS s-a amânat; TUTUN ŞI ZIARE a intrat deja sub incidenţa Legii 85/2014; ambele firme AU FOST LĂSATE să acumuleze datorii importante către bugetul local

AMO PRESS RETAIL SRL Iaşi (CUI: 26087222) s-a cerut în insolvenţă pe 12 februarie 2018, am scris despre acest eveniment AICI. Ulterior, au dat unii o „exclusivitate” despre acest subiect. Sărim peste!

Primul termen de judecată în Dosarul nr. 771/99/2018 a fost programat pe 16 februarie 2018, iar atunci Tribunalul Iaşi a amânat pronunţarea pentru 2 martie 2018. De obicei, astfel de amânări se pronunţă pentru că debitoarea nu a depus toate actele prevăzute de Legea 85/2014 – foarte multe, e adevărat.

Am scris la momentul respectiv că solicitarea debitoarei de a intra sub incidenţa Legii 85/2014 s-ar putea datora unui război cu Primăria Iaşi – aflată la primul şi probabil ultimul mandat al primarului Mihai CHIRICA -, care a aplicat o sumedenie de amenzi acestei firme (detalii AICI).

Între timp, REPORTER DE IAŞI a publicat un amplu articol referitor la această firmă şi la războiul pe care îl duce cu primăria… sau, mai degrabă, cu CHIRICA, Cu rahaturi de câine pe maşini, cu autocolante denigratoare, cu decuplări de la reţeaua de curent electric – detalii AICI. Fiind ceva mai vechi în branşă, asta mi-a adus aminte de bătăile pe care le-au luat cei care reprezentau Monitorul de Vrancea la un moment dat. De la oamenii lui Marian, desigur!

În articolul menţionat se spune că Primăria lui Chirica pregăteşte terenul pentru o nouă reţea de difuzare a presei… a cuiva! Şi dacă vă întrebaţi „ce mare şmecherie” e să ai o reţea de chioşcuri în Iaşi, eu vă spun că un chioşc bine plasat are vânzări de 30.000 lei pe lună. Aşa mi-au spus cei cu care am vorbit.

L-a spart CHIRICA pe STRUTINSKI! Riscantă mişcare!

În acest context, al războiului CHIRICA – ONOFREI (patronul de la AMO PRESS), zilele trecute a apărut o informaţie interesantă: a intrat în insolvenţă o altă firmă de difuzare a presei din Capitala Moldovei. Este vorba de TUTUN ŞI ZIARE SRL Iaşi (CUI: 17093594), societate la care Gabriel Sorin STRUTINSKI (50 de ani) deţine 80% din capitalul social.

TUTUN ŞI ZIARE SRL Iaşi a raportat pentru 2016 o cifră de afaceri de 3,7 milioane lei şi 27 de angajaţi. Pe 18 octombrie 2017, Primăria Municipiul Iaşi a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva acestei societăţi, invocând în cererea respectivă că „debitorul înregistrează datorii la bugetul local în sumă totală de 287.278 lei, reprezentând impozit mijloace de transport, taxă de salubrizare, taxă folosinţă teren, taxa judiciara de timbru, majorări de întârziere”.

De ce acum?

Pe 13 februarie 2018, judecătorul sindic Roxana BABIR de la Tribunalul Iaşi a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei TUTUN ŞI ZIARE SRL. Instanţa a numit în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul TRUST INSOLVENCY SPRL (Lenuţa BOICU) şi a stabilit data de 28 martie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală.

DA, vorbim despre două firme de difuzare a presei din Iaşi care au datorii importante către bugetul local (către Primăria Iaşi, cum ar veni). E corect ca municipalitatea ieşeană să încerce să recupereze banii cuveniţi, dar întrebarea e „de ce aceste firme au fost lăsate să acumuleze datorii aşa de mari?„. De ce Primăria lui Chirica şi-a amintit abia acum că are de recuperat sume considerabile la cele două debitoare? Poate pentru că se apropie termenul de prescriere… sau poate din alt motiv! (sursa foto: eyeradio.org)

DOCUMENT ATAŞAT:
TUTUN ŞI ZIARE SRL – Sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

CITIŢI ŞI:
AMO PRESS: O firmă s-a cerut în insolvenţă, cealaltă adună incidente de plată