Primăria Iaşi a primit cu braţele larg deschise… o ţeapă de 270.290 lei de la LIVAGA, firmă înfiinţată de Gabriel LIGA-VARARU şi ajunsă pe mâna lui Cătălin Ioan IOANIDIS; nu s-a desfăşurat nicio Adunare a Creditorilor… pentru că DIRECŢIA EXPLOATARE PATRIMONIU (86,44% din masa credală) nu s-a deranjat să trimită un punct de vedere; EUROBUSINESS LRJ a făcut o golănie şi procedura de faliment a fost închisă

 

Societatea LIVAGA SRL (CUI/CIF: 33240972) a fost înfinţată în iunie 2014 de Gabriel LIGA-VARARU, iniţial cu sediul social în Rediu, din 2016 în Sculeni, şi urma să deruleze activităţi de „comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe”.

În decembrie 2021, când era deţinută şi administrată de Cătălin Ioan IOANIDIS, firma ieşeană a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar tabelul definitiv al creditorilor indică o masă credală de 295.249,54 lei, cel mai generos „sponsor” fiind Primăria Iaşi, cu o creanţă bugetară de 15.084 lei (prin DGEFPL) şi una chirografară de 255.206 lei (prin DIRECŢIA EXPLOATARE PATRIMONIU), reprezentând chirie restantă şi penalităţi de întârziere.

Deşi deţinea poziţia de creditor majoritar (86,44% din masa credală), DIRECŢIA EXPLOATARE PATRIMONIU – condusă de „combinatorul imobiliar” Radu Mihai GRIGORAŞ (foto, salariu de 114.679 lei în 2020, conform declaraţiei de avere) – nu s-a prezentat la prima Adunare a Creditorilor, care trebuia să desemneze lichidatorul judiciar… şi nici la a doua (şi ultima), care urma să stabilească „oportunitatea introducerii acţiunii prevăzute de art.169, alin.1 din Legea nr.85/2014, împotriva persoanei/persoanelor culpabile de starea de insolvenţă a debitoarei LIVAGA SRL”.

Lichidatorul judiciar provizoriu EUROBUSINESS LRJ SPRL nu a reconvocat cele două Adunări ale Creditorilor, aşa cum ar fi fost normal, şi a forţat închiderea procedurii de faliment.

Cu toate că în citaţia pentru termenul din 27 aprilie 2022 se spunea că toţi creditorii sunt chemaţi în instanţă «pentru discutarea raportului final», Tribunalul Iaşi a decis (pe 12 mai 2022) închiderea procedurii şi radierea debitorului – Dosar nr. 6618/99/2021.

În aceste condiţii, Primăria Iaşi (prin DIRECŢIA EXPLOATARE PATRIMONIU) nu mai poate formula cerere de atragere a răspunderii personale… decât în cazul în care reuşeşte să anuleze sentinţa de închidere a procedurii! Dar e greu de crezut că se vor deranja oamenii lui Radu Mihai GRIGORAŞ să efectueze un astfel de demers… după ce nu au fost în stare să trimită un mail la Adunările Creditorilor. (sursa foto: 7iasi.ro)