Primul condamnat pentru terorism a depus o cerere de insolvenţă împotriva Statului Român!

Dragoş CIUPERCESCU (foto) este primul român condamnat pentru terorism, el fiind cel care, pe 6 noiembrie 2002, a detonat pe trotuarul din faţa Liceului „Jean Monnet” din Bucureşti o grenadă sustrasă din depozitul de muniţii al unei unităţi militare, rănind cinci elevi.

Condamnat în anul 2007 la 18 ani de închisoare, CIUPERCESCU a fost eliberat condiţionat în decembrie 2016, dar demn de semnalat este faptul că, în iunie 2010, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că Statul Român trebuie să-i plătească peste 18.000 de euro, reprezentând despăgubiri morale şi materiale, precum şi cheltuieli de proces.

Probabil pentru aceşti bani, eventual şi pentru alte sume, Dragoş CIUPERCESCU se judecă în mai multe dosare cu instituţii naţionale, dar luna aceasta „a pus cireaşa”… şi a depus o cerere de insolvenţă împotriva Statului Român (reprezentat de MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE – DIRECŢIA GENERALĂ DE TREZORERIE ŞI DATORIE PUBLICĂ).

Demersul acestuia s-a soldat cu înregistrarea Dosarului nr.7350/3/2019 de la Tribunalul Bucureşti, care va avea un prim termen de judecată pe 13 mai 2019. Interesant este că site-ul instanţei (tmb.ro) nu menţionează cine este reclamantul (creditorul) din proces, iar portal.just.ro i-a pocit numele – a dispărut primul U din numele de familie. (sursa foto: adevarul.ro)