Profesionişti, nu glumă! Agenţia de recrutare STARJOBS nu a fost în stare nici să intre în insolvenţă

STARJOBS SRL Cluj-Napoca (CUI: 19000230) a fost înfiinţată în septembrie 2006, este deţinută de STARJOBS LTD (Marea Britanie) şi 7 unguri, fără ca vreunul dintre asociaţi să deţină mai mult de 20% din capitalul social, şi utilizează site-ul starjobs.net… fără să precizeze cine şi în ce scop utilizează datele cu caracter personal pe care le colectează. Are sau cel puţin a avut un punct de lucru în Bucureşti.

Firma clujeană se prezintă ca fiind membră a unei reţele internaţionale „de specialişti de resurse umane din toate domeniile”, care oferă „servicii specializate de leasing de personal şi recrutare„. Dincolo de aceste expresii de PR, de site-ul necăjit şi cel mult la limita legii, de contul Facebook ca şi inexistent, relevante sunt rezultatele raportate de STARJOBS SRL: pierderi în ultimii 4 ani (2013-2016) şi capitaluri proprii negative în ultimii 8 ani!

Şi ca să vă daţi seama de dotarea firmei, precizez doar faptul că valoarea activelor imobilizate nu a fost niciodată mai mare de 1.500 euro, iar la finalul anului 2016 era de 1.882 lei. La aceeaşi dată, datoriile se ridicau la 1,98 milioane lei, valoare apropiată de cifra de afaceri a anului respectiv – 2,3 milioane lei.

Deşi nu are procese pe rol în calitate de debitoare, STARJOBS SRL a solicitat protecţia Legii 85/2014, cererea fiind depusă la Triunalul Specializat Cluj pe 31 ianuarie 2018 – Dosarul nr.69/1285/2018. Acest demers sugerează ori că recent a apărut o problemă financiară gravă (un control al Fiscului soldat cu o impunere consistentă, de exemplu), ori că agenţia de recrutare (şi leasing de personal!) vrea să şteargă o (mare) parte din datorii (în urma unei reorganizări judiciare)… ori că va trage heblul (prin faliment), eventual cu mutarea afacerii pe o altă firmă.

Până una alta, niciuna din variante nu poate fi pusă în aplicare pentru că, pe 8 februarie 2018, instanţa a respins cererea formulată de debitoarea STARJOBS SRL, cel mai probabil pentru că la dosar nu au fost depuse documentele prevăzute de lege… că datorii are suficiente! Sentinţa poate fi atacată cu apel, dar în astfel de cazuri este recomandată depunerea unei noi cereri, care se judecă în maxim 10 zile, în timp ce apelul… prinde Paştele!

Ţinând cont de numărul de angajaţi raportat în ultimii ani, rezultă că STARJOBS SRL a avut câţiva clienţi… probabil foarte necăjiţi şi neinformaţi, că altfel cum să apelezi la nişte „specialişti” care nu sunt în stare să depună o cerere de insolvenţă astfel încât să fie admisă din prima?