PUBLIC BET: a pus pariu că poate fura Fiscul la nesfârşit. Şi a pierdut! Doar teoretic

caricatura-pariuri-600

În urmă cu vreo trei săptămâni am aflat (de la agenţia de presă guvernamentală) că firmele de pariuri sportive nu mai pot fura cât au furat până acum şi, prin urmare, vor ieşi în Piaţa Universităţii să protesteze. O săptămână nici nu am putut dormi de grija lor (trei zile am şi plâns, vă rog să nu mai spuneţi la nimeni!), dar mi-am revenit când am aflat că, printr-un lobby susţinut (lobby nu e sinonim pentru şpagă), producătorii de ţigări au amânat până pe la Paştele Cailor aplicarea legii antifumat. Cu un pic de consultanţă de la doamna Gilda Lazăr, cred că şi ăştia cu pariurile sportive îşi pot rezolva durerile. Mai ales că peste 3 săptămâni şi un pic intrăm în an electoral!

 O primă „victimă” a acţiunilor ANAF este PUBLIC GAMES SRL Bucureşti (CUI: 25632169), societate deţinută de o companie înregistrată la Londra şi administrată de slovacul Igor KADNAR (64 de ani). Această firmă activează sub brandul PUBLIC BET, iar anul trecut a avut încasări de peste 5 MILIARDE LEI VECHI PE ZI.

PUBLIC-GAMES-5-ani-600

În urma hulitelor controale ale Fiscului, PUBLIC GAMES SRL a fost găsită în neregulă, iar suma pe care trebuie să o achite bugetelor de stat este de 80.698.195 de lei. Această valoare este menţionată în cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă depusă la Tribunalul Bucureşti pe 21 octombrie 2015 şi admisă de instanţă o săptămână mai târziu (Dosar 37749/3/2015).

 În cadrul procedurii, S.P. INSOLV SOLUTIONS SPRL (Bogdan MĂRCULESCU) a fost desemnat administrator judiciar provizoriu, iar termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor în tabelul preliminar al creanţelor este 14 decembrie 2015.

 Pe site-ul publicbet.ro, se spune că activitatea este suspendată „pentru o scurtă perioada de timp, începând cu data de 1 noiembrie 2015”, dar „agenţiile rămân deschise pentru ca personalul nostru să asigure plata biletelor câştigătoare”.

 Tot pe site, nu se precizează că firma este în insolvenţă (deşi există o prevedere în acest sens a Legii 85/2014), dar s-ar putea deduce asta din mesajul postat:

„Societatea noastră se află într-o perioadă de reorganizare a activităţii şi ca urmare a acestui proces economic, începând cu data de 01.12.2015, SC «Public Games» SRL va solicita o nouă licenţă la ONJN, astfel încăt să-şi poată relua activitatea la parametrii normali, începând cu luna decembrie 2015. Orice modificări la planul de reorganizare şi relicenţiere a societăţii vor fi comunicate în agenţii, în mass-media şi pe alte căi oficiale”.

 În luna decembrie am intrat de 9 zile şi PUBLIC GAMES SRL nu pare că şi-a reluat activitatea, din moment ce nu a anunţat asta pe site. Şi dacă e să fac un pariu, că tot suntem în zona aceasta, eu zic că nu va plăti suma revendicată de Fisc şi îşi va muta activitatea pe o altă societate. Mai ales că nu ar fi prima dată când recurge la acestă şmecherie!