QUASAR PLANT: Sentinţă de atragere a răspunderii doar pentru Ionel-Daniel GAVRIL… deşi firma a fost administrată şi de Andra-Elena BURLACU; „condamnatul” GAVRIL este asociat (50%) la NATURA FARM SANO, iar BURLACU deţine ARENA COPIILOR

Societatea QUASAR PLANT SRL Iaşi (CUI/CIF: 31741624) a fost înfiinţată în iunie 2013, de Ionel-Daniel GAVRIL şi Neculai STANCU, doar primul cu atribuţii de administrator, iar în februarie 2015 a fost preluată (în două etape: majorare de capital social şi cesiune părţi sociale) de Andra-Elena BURLACU (foto), care a devenit unic asociat şi administrator.

În iulie 2017, Andra-Elena BURLACU renunţă (cel puţin oficial) la afacere… şi firma revine la Ionel-Daniel GAVRIL, demn de menţionat fiind faptul că agentul economic figurează cu bilanţuri depuse la Fisc numai pentru perioada 2015-2017.

Fiscul a cerut falimentul QUASAR PLANT SRL abia în octombrie 2021, susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.5372/99/2021 că „debitoarea înregistrează datorii la bugetul de stat în sumă totală de 255.413 lei”. Totuşi, AJFP Iaşi figurează în tabelul definitiv cu o creanţă bugetară de 359.506 lei, iar un al doilea creditor este DGEFPL Iaşi (Primăria inculpatului CHIRICA), cu 28.051 lei.

Lichidatorul judiciar GRIGORIAN ANDREEA-GINA nu s-a deranjat să analizeze istoricul societăţii şi, pe motiv că nu a primit documentele financiar contabile, a apreciat că numai ultimul administrator este de vină pentru intrarea în incapacitate de plată… deşi debitoarea figura cu datorii la stat de prin 2015, când era deţinută şi administrată de Andra-Elena BURLACU.

Pe modelul „vestitului” HOMORANU, Andreea-Gina GRIGORIAN a anunţat creditorii că „nu intenţionează să formuleze apel împotriva unei eventuale hotărâri de respingere a acţiunii de atragere a răspunderii personale a membrilor organelor de conducere a societăţii debitoare”… şi s-a ajuns să fie depuse două cereri de atragere a răspunderii. Ambele numai împotriva lui Ionel-Daniel GAVRIL, că doar nu aveau să muncească bugetarii finanţişti mai mult ca GRIGORIAN!

Pe 25 mai 2022, la primul termen de judecată (MINUNE, nicio amânare!), Tribunalul Iaşi a respins „ca inadmisibilă” cererea formulată de reclamanta creditoare DGRFP/AJFP Iaşi, dar a admis-o pe a lichidatorului judiciar, aşa că pârâtul Ionel-Daniel GAVRIL ar trebuie (oficial este obligat!) «să acopere pasivul rămas neacoperit al debitoarei, în cuantum de 387.557 lei». Sentinţa poate fi atacată cu apel „în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în BPI”.

La ora actuală, Ionel-Daniel GAVRIL este asociat (cu 50%, fără atribuţii de administrator) la NATURA FARM SANO SRL (CUI/CIF: 41244878), firmă – înfiinţată în iunie 2019 – care se ocupă tot de comerţ cu flori, iar Andra-Elena BURLACU deţine şi administrează ARENA COPIILOR SRL (CUI/CIF: 40376218).