QUICKMOBILE (ELECTRO DISTRIBUTION): Datorii de 98 milioane lei, de 2,8 ori mai mari faţă de cele declarate

ELECTRO DISTRIBUTION SRL Baia Mare (CUI: 16823860), firma prin care s-a derulat afacerea QUICKMOBILE până în urmă cu câteva luni, a intrat direct în faliment pe 5 septembrie 2018, la propria cerere – Dosarul nr.1835/100/2018. În sentinţa de deschidere a procedurii se spunea că “la data formulării cererii, valoarea datoriilor este de 34.792.484,34 lei (…) societatea deţine în proprietate imobil de natură teren pe care există edificat un depozit cu clădire birouri, grevat de sarcină de natură ipotecă reală imobiliară în favoarea PIRAEUS BANK, respectiv imobilizări necorporale de natură software”.

La finalul săptămânii trecute, lichidatorul judiciar provizoriu C.I.I. MOLDOVAN RENATA a publicat tabelul preliminar al creanţelor, document care vine cu o surpriză de proporţii: masa credală acceptată din prima este de 97.937.095,38 lei, de 2,8 ori mai mare faţă de valoarea datoriilor declarate în cererea introductivă (apropiată de cea din bilanţul pe 2017 – 34.489.896 lei).

Creanţele FIRST BANK (fosta PIRAEUS BANK) şi UNICREDIT BANK – de 20,26 milioane lei, respectiv 8 milioane lei – sunt teoretic garantate, dar rămâne de văzut care va fi valoarea reală a garanţiilor, în condiţiile în care este vorba în principal de stocuri, contracte şi banii din conturi!

Cel mai important şi, totodată, cel mai ciudat creditor este ILUŢ BOUTIQ GmbH, firmă care a fost înscrisă în tabel cu o creanţă chirografară de 13,1 milioane euro (60,76 milioane lei). Pe lângă faptul că numele aduce a şmen româno-german, Google nu întoarce niciun rezultat desprea această companie… despre care se presupune că a fost principalul furnizor pentru QUICKMOBILE. Furnizor care a livrat produse de 13 milioane euro fără nicio garanţie! Şi nu a mai avut 200 lei ca să plătească taxa de timbru, situaţie care în mod normal ar fi trebuit să ducă la respingerea cererii!

Demn de menţionat este faptul că lichidatorul judiciar – probabil în ideea de a fi binevoitor cu creditorul – comite o gravă eroare şi îi permite acestuia să plătească taxa de timbru până pe 26 noiembrie 2018… în condiţiile în care Adunarea Creditorilor este convocată pe 6 noiembrie 2018. Ce se întâmplă dacă, de exemplu, ILUŢ BOUTIQ GmbH votează (decide, că e majoritar) înlocuirea lichidatorului şi, ulterior, nu mai achită taxa de timbru?

Printre creditorii cu sume importante se numără şi soţii Angela ŢIBOC şi Tudor Iulian ŢIBOC, cu o creanţă subordonată de 6,4 milioane lei, iar Fiscul ar putea să facă un pustiu de bine şi să verifice dacă aceşti bani provin din venituri fiscalizate.

C.I.I. MOLDOVAN RENATA a convocat Adunarea Creditorilor pentru data de 6 noiembrie 2018, ora 14:30, la sediul din Baia Mare, str.George Coşbuc nr.32/19, pe ordinea de zi fiind confirmarea practicianului şi aprobarea unui onorariu de 1.500 lei/lună + 8% din sumele distribuite creditorilor.

Invocând „gradul ridicat de complexitate a cauzei şi numărul mare al creditorilor„, lichidatorul judiciar provizoriu a solicitat şi a obţinut în instanţă prelungirea cu 40 de zile a termenului de depunere a raportului privind cauzele insolvenţei. După cum se poate observa din tabel, sunt doar 17 creditori şi nici de cine ştie ce complexitate nu poate fi vorba, că debitoarea nu avea puncte de lucru prin ţară. Asta înseamnă că Renata MOLDOVAN a urmărit să vadă decizia creditorilor (poate nu e confirmată în funcţie) şi eventual intrarea în perioada Sărbătorilor… când trebuie să fim mai buni, mai înţelegători… şi să nu dăm vina pe nimeni pentru falimentul unei societăţi!

În acest timp, afacerea QUICKMOBILE merge mai departe, iar pe site-ul quickmobile.ro nu este precizat nici acum numele comerciantului, adică al firmei care vinde tot felul de produse… şi prelucrează date cu caracter personal. (sursa foto: daytrend.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
ELECTRO DISTRIBUTION SRL – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată

ELECTRO DISTRIBUTION SRL – Tabel preliminar al creanţelor

CITIŢI ŞI:
Faliment în familia QUICKMOBILE; refuzuri la plată de 39 milioane lei şi poprire pe conturi; afacerea a fost mutată pe o altă firmă