QUICKMOBILE: Firma falită declară datorii de 34,79 milioane lei… şi active imobilizate de 4,59 milioane lei

ELECTRO DISTRIBUTION SRL Baia Mare (CUI: 16823860), firma prin care s-a derulat afacerea QUICKMOBILE până recent, a intrat direct în faliment pe 5 septembrie 2018, la propria cerere (detalii AICI). Astăzi, 11 septembrie 2018, a fost publicată sentinţa pronunţată de judecătorul sindic Simona OLTEAN de la Tribunalul Maramureş în Dosarul nr.1835/100/2018.

Informaţia importantă care apare în acest document este următoarea:

la data formulării cererii, valoarea datoriilor este de 34.792.484,34 lei (…) societatea deţine în proprietate imobil de natură teren pe care există edificat un depozit cu clădire birouri, grevat de sarcină de natură ipotecă reală imobiliară în favoarea PIRAEUS BANK, respectiv imobilizări necorporale de natură software

În ceea ce priveşte valoarea datoriilor, nu e nicio surpriză majoră pentru că la finalul anului trecut era de 34.489.896 lei. Ciudat este, însă, că în sentinţă se vorbeşte doar de activele imobilizate (depozitul, birourile şi terenul), care la 31 decembrie 2017 erau evaluate la 4.589.848 lei, adică aproape un milion de euro.


ELECTRO DISTRIBUTION SRL – rezultate financiare 2017

Tot la finalul anului trecut, conform datelor publice, ELECTRO DISTRIBUTION SRL avea active circulate de 34.822.992 lei, structurate astfel:

  • creanţe – 20.274.533 lei
  • stocuri – 14.083.740 lei
  • bani în casă şi conturi – 464.719 lei

Va fi interesant de văzut ce s-a întâmplat cu aceste active circulante, pentru că eu nu cred că mai există la ora actuală (poate doar nişte creanţe cu şanse reduse de recuperare) – dacă ar exista, nu s-ar fi pus problema falimentului.

În sentinţă se mai spune că debitoarea „se află în imposibilitatea de a plăti datoriile exigibile către creditorii bugetari şi chirografari”. Dacă o să căutaţi pe site-ul ANAF, o să observaţi că ELECTRO DISTRIBUTION SRL nu figurează pe „lista ruşinii”… dar asta pentru că site-ul nu mai prezintă situaţia restanţelor la bugetele de stat! Mai exact, baza de date este goală: datoriile la 31 martie 2018 au fost afişate până pe la finalul lunii iulie 2018, când au fost eliminate (pentru că nu mai erau de actualitate)… iar cele la 30 iunie 2018 încă nu au fost introduse în sistem. Ştiu că suntem în 11 septembrie 2018, problema este că putorile care se ocupă de site încă nu au aflat acest amănunt.

Totuşi, este foarte posibil ca ELECTRO DISTRIBUTION SRL să aibă datorii la bugetele de stat (chiar mari) şi spun asta pentru că incidentele de plată raportate la CIP (Centrala incidentelor de Plăţi) pe 31 august 2018 şi 4 septembrie 2018 poartă menţiunea „poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului” – am scris AICI. Ca o părere personală, bazată pe ceva indicii şi informaţii neoficiale, decizia de intrare în faliment a fost determinată de un control al Fiscului în urma căruia au fost stabilite sume consistente de plată. Dar o să vedem dacă e aşa când va fi publicat tabelul preliminar al creanţelor – termenul limită este 1 noiembrie 2018.

În ceea ce priveşte afacerea QUICKMOBILE, nu trebuie să vă faceţi griji… sau speranţe. Magazinul online quickmobile.ro este funcţional, contul de Facebook este actualizat, am înţeles (de AICI) că ar fi ceva probleme cu vânzările pe eMAG Marketplace (sunt suspendate), dar o să se rezolve şi asta, nu îmi fac probleme! (sursa foto: daytrend.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
ELECTRO DISTRIBUTION SRL – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată

CITIŢI ŞI:
Faliment în familia QUICKMOBILE; refuzuri la plată de 39 milioane lei şi poprire pe conturi; afacerea a fost mutată pe o altă firmă